Debandadă și amatorism profesional. IJP Giurgiu se contrazice oficial când face referire la petrecerea organizată de deputata PSD Elena Dinu

Publicat: 04 mart. 2021, 13:35, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Debandadă și amatorism profesional. IJP Giurgiu se contrazice oficial când face referire la petrecerea organizată de deputata PSD Elena Dinu
Familia Dinu

PUTEREA a semnalat, în premieră, că în data de 13 spre 14 februarie 2021, deputata PSD de Giurgiu, Elena Dinu, a organizat o petrecere la un local din Giurgiu, cu manele și dedicații de 2.000 de euro de majoratul fiului său la care au participat peste 150 de invitați.

Dar, surprinzător, IJP Giurgiu a prezentat, la interval de zece zile, informații contradictorii despre acest eveniment, ceea ce demonstrează că aici nu știe stânga ce face dreapta.

Februarie 2021: 48 de persoane, amenzi de 43.000 de lei și amenda medie de 895 de lei

Ulterior acestei petreceri, au apărut și primele sancțiuni aplicate de polițiștii de la IPJ Giurgiu.

„În urma verificărilor efectuate de către polițiști, au fost identificate și sancționate 48 de persoane care au participat în data de 13/14.02.2021 la petrecerea organizată în incinta unui restaurant aflat în extravilanul localității Bălănoaia, județul Giurgiu, cu amenzi în cuantum de 43.000 de lei”, a precizat, pe 23.02.2021, Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu pentru PUTEREA (vezi documentul în facsimil).

Reiese că amenda medie aplicată petrecăreților de la Bălănoia a fost circa 900 de lei. Dar, surprinzător, în comunicatul IJP Giurgiu nu se făcea nicio referire la măsurile dispuse împotriva administratorului și deținătorului localului și nici împotriva celui care a organizat acest eveniment, adică deputata Elena Dinu.

Martie 2021: 46 de persoane, amenzi de 42.000 de lei și amenda medie de 913 de lei

Ca atare, PUTEREA a solicitat scris IJP Giurgiu să facă aceste precizări. Și surpriză incredibilă în răspunsul de ieri, 93.03.2021, al IJP Giurgiu!

„În urma activităților efectuate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, ca urmare a evenimentului privat organizat la data de 13/14.02.2021 în incinta unui restaurant aflat în extravilanul localității Bălănoaia, comuna Frătești, județul Giurgiu, au fost identificate și sancționate contravențional 46 de persoane, cu amenzi în valoare totală de 42.000 de lei”, se menționează în comunicatul IJP Giurgiu de ieri, 03.03.2021 (vezi documentul în facsimil).

Practic, cele două comunicate emise de IJP Giurgiu, la un interval de zece zile, prezintă informații diferite despre petrecerea organizată de pupila lui Bădălău, deputata PSD Elena Dinu.

Pe 23.02.2021, IJP Giurgiu ne anunță că au fost aplicate amenzi în cuantum de 43.000 de lei la 48 de persoane, iar peste zece zile, pe 03.03.2021, tot IJP Giurgiu ne comunică că au fost sancționate contravențional 46 de persoane, cu amenzii în valoare de 42.000 de lei.

Mai mult, din primul comunicat reieșea că amenda medie a fost de 895 de lei, iar din cel de ieri, amenda media era mai mare, adică de 913 lei. Oare, Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Română sau IJP Giurgiu sunt în stare să dea o situație exactă despre persoanele și amenzile aplicate celor care au participat la petrecerea ilegală organizată de deputata PSD Elena Dinu?

Dubla măsura de sancționare a IJP Giurgiu

Tot în comunicatul de ieri al IJP Giugiu suntem informați că „au fost sancționați contravențional atât administratorul societății comerciale, cât și organizatorul evenimentului, cu amenzi în cuantum de 1.000 de lei”.

Practic, conducerea IJP Giurgiu demonstrează că a acționat cu duhul blândeții împotriva celor care au organizat petrecerea de la Bălănoia, inclusiv împotriva Elenei Dinu, adică „cu amenzi în cuantum de 1.000 de lei”, dacă ținem cont ce sancțiuni a aplicat anul trecut pentru evenimente mult mai modeste decât acesta.

În vara anului trecut, primarul unei comune giurgiuvene care a avut o întâlnire cu baronul Niculaie Bădălău și alte cinci persoane a fost amendat cu 3.000 de lei. Ulterior, baronul Bădălău a participat la o agapă și „IPJ Giurgiu a sancționat contravențional cu amenzi în cuantum total de 15.000 lei, conform Legii nr. 55/2020, 5 persoane fizice și administratorul unei societăți comerciale pentru un eveniment organizat pe malul unei bălți din localitatea Ulmi”.

Ca atare, reiese că IJP Giurgiu a fost mai blând în sancțiuni cu Elena Dinu decât cu tătucul acesteia, baronul Niculae Bădălău.