Decizia României de a instala reactoare nucleare modulare, sub lupa Emerging Europe

Emerging Europe analizează decizia României de a instala reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni, cu tehnologie americană. Cu mult mai ieftine decât reactoarele nucleare convenționale, reactoarele modulare par a oferi soluția perfectă pentru economiile în curs de dezvoltare.

Economii care fac tranziția de la combustibilii fosili, după cum comentează publicaţia britanică, atrăgând atenţia că tehnologia nu a fost încă aprobată de Uniunea Europeană. În timp ce activiştii de mediu, precum Alin Tănase de la Greenpeace România, se tem că „România ar deveni un cobai pentru tehnologii nucleare testate insuficient”, susţinătorii reactoarelor modulare spun că ele au șanse mult mai mici de a se supraîncălzi, iar designul inovator al noii tehnologii poate reduce și alte riscuri tehnice, cum ar fi defectarea pompelor de răcire.

Pledoarie în favoaea energiei nucleare

În plus, compania producătoare, NuScale, afirmă că reactoarele sale au mult mai puține părți în mișcare decât cele tradiționale, reducându-se astfel probabilitatea unor defecțiuni care să ducă la accidente, mai notează Emerging Europe.

O pledoarie în favoarea energiei nucleare a fost lansată şi de mai  multe sindicate din Marea Britanie, Franţa, Belgia, Cehia, Ungaria, Slovacia și România, care, potrivit Financial Times, au transmis joi o scrisoare pentru a face presiuni asupra liderilor politici să includă energia nucleară în pachetul energiei curate. Alternativa, argumentează sindicatele, ar fi creșterea importurilor de gaze  din țări precum Rusia, mai notează Financial Times.

1 COMENTARIU

 1. Lasati cobaiul roman deoaparte .
  USA este prezenta cu cea mai noua tehnologie in casa ta romane.
  Tehnologia este una nemaipomenit de buna si foarte, foarte eficienta.
  Uniunea Europeana isi are ultimul cuvint in Romania cand vine vorba de investiti si tehnologie noua.
  Romania este atit de saraca incat nu mai are nici cuvant si nici politicieni calificati, apti politic.
  Cu lideri corupti, penalinNU poti avea incredere si succes international .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...