Decizie istorică: Liderii UE au spus „Da” integrării Ucrainei

Reuniți la Versailles, liderii europeni ar fi decis ca Ucraina să poată începe procedurile de aderare la Uniunea Europeană, a transmis vineri dimineață Gitanas Nausėda, președintele Lituaniei.

Noapte istorică la Versailles. După cinci ore de discuții aprinse, liderii UE au spus „da” eurointegrării Ucrainei. Procesul a demarat. Acum ține de noi și de Ucraina să ducă la îndeplinire acest lucru. Populația eroică a Ucrainei merită să știe că este bine-venită în UE”, a transmis vineri dimineață Gitanas Nausėda, președintele Lituaniei.

Integrarea nu se va face însă imediat ci ar putea fi de durată. Joi, ministrul francez al Afacerilor Europene, Clement Beaune, declara că întregul proces „va dura timp“.

Pe lângă subiectul aderării Ucrainei, liderii Uniunii Europene (UE) s-au reunit joi și vineri la Versailles în vederea purtării unor discuții despre agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și, implicit, despre consecințele acesteia. Se discută și despre consolidarea suveranității europene, reducerea dependenței față de Rusia și conceperea unui nou model de creșetere și investiții.

  1. Cum poate Serghei Lavrov să rămână atât de serios când spune lumii că albul este negru și invers? Este nevoie de o pregătire specială pentru a putea minți într-un mod atât de ridicol și evident, în ciuda oricăror dovezi contrare, sau este un talent nativ?
    Dacă Rusia ia Odesa și Lviv, este acesta un pericol clar și prezent pentru Moldova și toate țările din jur?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...