Decizie Tribunal: Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova, rămâne interzis la locul de muncă

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, rămâne sub control judiciar și nu are voie să se prezinte la locul de muncă, măsură impusă de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită şi fals. Luni, Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia înaintată de Dumitrescu.

Un complet din cadrul Tribunalului Bucureşti a respins, luni, contestaţia formulată de Iulian Dumitrescu împotriva ordonanţei prin care DNA l-a plasat sub control judiciar, ordonanţă care îi impune politicianului mai multe restricţii, inclusiv pe aceea de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

De asemenea, instanţa a respins contestaţia formulată de sora lui Dumitrescu Angelica Lambrea, urmărită penal, pentru infracţiuni de complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi timp, DNA a început urmărirea penală şi faţă de cumnatul lui Iulian Dumitrescu, Daniel Lambrea, în dosarul în care sunt implicați Iulian Dumitrescu și Angelica Lambrea.

“Plângerea faţă de controlul judiciar a fost depusă pentru a se clarifica dacă într-adevăr există nevoie de control judiciar pentru buna desfăşurare a urmăririi penale. Am invocat mai multe motive, care pot determina judecătorul să aprecieze că urmărirea penală se poate desfăşura în condiţii foarte bune fără nevoia controlului judiciar. Am depus înscrisuri şi am scos în evidenţă mai multe aspecte în dosarul cauzei care într-adevăr dovedesc că la acest moment nu apare ca oportun şi temeinic acest control judiciar”, a declarat avocatul Cristian Ene, care îl reprezintă pe Dumitrescu.

Acuzații la adresa lui Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în urmă cu doi ani, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială. Suma a fost supraevaluată faţă de valoarea reală a acțiunilor, susțin procurorii, fiind legată de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova. Dumitrescu ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul respectiv un contract în derulare cu CJ Prahova. După preluarea firmei lui Lambrea, ar mai fi venit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Preşedintele CJ Prahova este, de asemenea, suspectat că a omis să treacă în declaraţiile de avere completate sume mari de bani cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole