Decizii luate în ședința de Guvern. Anunțul făcut de premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu face declarații de presă după prima ședință de Guvern care a avut loc după tensiunile recente care au apărut în coaliție.

Coaliția de guvernare a semnat, marți seară, un acord care stabilește că Guvernul va funcționa în continuare în forma actuală. Partenerii de coaliție au ajuns la o înțelegere conform căreia premierul nu mai poate demite niciun ministru fără consultări prealabile cu partidele fondatoare.

Declarațiile premierului Florin Cîțu

Propunerea de ministru al Sănătății a fost trimisă către Cotroceni

„Astăzi am primit nominalizarea de la colegii de la USR PLUS pentru Ministerul Sănătăţii. Imediat am trimis-o către preşedintele României, în persoana doamnei Mihăilă. Cred că în cursul zilei de azi va depune jurământul şi vom avea un ministru plin care să preia acest portofoliu”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei Guvernului. 

Cîţu, despre remanierea lui Voiculescu

„Ştiţi foarte bine că din partea PNL a semnat domnul Ludovic Orban. Preşedinţii partidelor sunt cei care semnează protocolul, pentru că este un protocol politic. În România, bineînţes, se se face distincţie între deciziile politice şi deciziile guvernamentale, care sunt reglementate de acte normative sau de Constituţie. Eu nu ştiu de ce vă duceţi dumneavoastră direct către remaniere. Nu trebuie să existe aşa ceva. Eu sunt sigur că nu vom mai avea sau eu doresc să nu mai avem astfel de situaţii în perioada următoare. Sunt sigur că şi colegii mei, cu toţii dorim acelaşi lucru. Eu nu iau în calcul aşa ceva în acest moment. Deci eu o văd ca pe o situaţie excepţională. Şi atunci nu are sens să discutăm acum, dar ceea ce a fost foarte clar pentru toţi cei prezenţi acolo – un document politic şi nu s-a discutat niciodată aseară Constituţia sau modificarea Constituţiei. Aceste lucruri cred că deja sunt clare pentru toată lumea”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, întrebat ce se va întâmpla dacă va dori să remaniere un ministru, iar partenerii de coaliţie nu vor fi de acord.

Va demite Cîțu un ministru care îl jignește?

„Eu nu cred că se va mai întâmpla aşa ceva”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri la finalul şedinţei de Guvern dacă va demite un ministru care îl jigneşte, indiferent de opinia coaliţiei, şi despre faptul că Ludovic Orban a spus că „orice ministru trebuie să ştie că, înainte de a-şi ataca premierul, trebuie să-şi scrie demisia”.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat miercuri pentru News.ro, referinu-se la conflictul cu premierul Florin Cîţu, după ce l-a numit pe acesta ”zombie politic”, că săptămâna trecută, coaliţia de guvernare a trecut printr-un moment greu, iar ”ce s-a spus atunci, s-a spus”. El a admis că poate fiecare dintre ei a exagerat. Ca şi Florin Cîţu, el a refuzat să spună ce au discutat, invocând caracterul privat al discuţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...