Declarația unui român aflat pe feribotul care a luat foc: Am lăsat acolo tot

Pe feribotul care a luat foc în Marea Mediterană de aflau și români. Unul dintre aceștia a dat câteva declarații. El a spus că intervenția de salvare a fost foarte rapidă, că este în siguranță și că Ambasada României le-a oferit românilor tot sprijinul necesar.

Bogdan Topan a povestit, potrivit Digi24, că atunci când a izbucnit incendiul, el era în cameră și dormea.

„Eram în cameră, ne-au trezit că este incendiu, ne-au dat vestele de salvare și ne-au dus pe puntea din spatele navei, ne-au separat – întâi au urcat în bărcile de salvare femeile și copii. Ne-au scos foarte rapid, echipajul a fost profesionist. Garda de Coastă din Grecia a apărut imediat, cred că în jumătate de oră cel mult au intervenit.

Era foarte mult fum, când ne-am îndepărtat am văzut nava arzând. În zonă au venit și elicoptere. Totodată, în preajmă era și o navă de slavare din Italia, care ne-a preluat pe noi”, a povestit românul.

El a spus că a lăsat pe feribot o mașină, o remorcă, bani: „Nu am mai recuperat nimic, au coborât membri ai echiajului cu măști, dar era prea mult fum, nu se putea respira. Important e că suntem în siguranță acum”.

Românul a spus că a fost sunat de un reprezentant de la Ambasada României, care i-a spus că îi așteaptă în port în Corfu, că îi va prelua de acolo și că le va asigura transportul spre România sau spre ce destinație doresc.

„Cei de la Ambasadă s-au mobilizat foarte repede”, a adăugat el.

Un incendiu puternic a izbucni pe un feribot în Marea Mediterana, cu 288 de persoane la bord. Un videoclip publicat de un site de știri grecesc arată un vas cuprins de flăcări uriașe. La bord erau și 29 de români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...