Declarație revoltătoare a ministrului Sănătății: „80% din managementele spitalelor nu corespund”

Din postura de ministru al Sănătății, Nelu Tătaru susține că, în opinia sa, 80% dintre managerii spitalelor „nu corespund”.

Într-o dezbatere pe teme din domeniul sănătății ministrul Tătaru, cel care, prin funcția sa, gestionează destinele instituțiilor dedicate sănătății, a susținut că o opinie a sa din „primele luni de pandemie, că 80% dintre managementele spitalelor nu corespund” este valabilă și astăzi.

„Menţin aceeaşi opinie şi o adaptez şi Bucureştiului. Cred că o patologie, o pandemie, un moment destul de greu, medical vorbind, dar trebuie să ne schimbe şi o optică. (…) Speranţa este ca în opt-zece luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate. Aţi putut vedea că orice lege am încercat să o trimitem în Parlament a ieşit pe cealaltă parte complet modificată şi contestată tot de cei care au modificat-o”, a declarat Nelu Tătaru.

Chiar dacă o astfel de situație ar fi reală și nu doar o opinie a ministrului, el este primul care ar trebui să găsească soluțiile de a remedia problemele. Cum nu a reușit să facă asta și, după propriile declarații, nici nu pare pe drumul cel bun, ministrul Tătaru este direct răspunzător.

El a adăugat că ar trebui să crească atenţia asupra medicinei de familie. „Trebuie să reaşezăm acea colaborare, să nu spunem prietenie, a pacientului cu medicul de familie”, consideră ministrul.

Nelu Tătaru a afirmat că a observat o „demotivare” a Direcţiilor de sănătate publică.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Actualul ministru ar trebui sa faca o evaluare a cabinetelor de familie. Multe functioneaza in apart.de 2 camere, unghrsuite fara dotari minimale, mule nezugravite cu anii. Multi medici de familie dau doar retete si cate o trimitere la un specialist. Si retetele le dau doar recomandarile de la specialisti, nu au asistent medical, si si au angajat nevestele ca registratori caci si pe calculator abia se descurca. De aplicat o injectie sau tratament bici vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole