Declarațiile despre vaccinul AstraZeneca au fost interpretate greșit?

Publicat: 14 iun. 2021, 18:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Declarațiile despre vaccinul AstraZeneca au fost interpretate greșit?

Un oficial al Agenției Europene pentru Medicamente spune că declarațiile sale despre utilizarea vaccinului AstraZeneca au fost interpretate greșit.

Publicația italiană La Stampa scrisese că acesta recomandă evitarea vaccinării cu serul produs de compania anglo-suedeză și în cazul persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, nu doar în cazul tinerilor.

Într-un interviu acordat ziarului italian La Stampa, Marco Cavaleri, șeful grupului de vaccinologie din cadrul Agenției Europene pentru Medicamente fusese întrebat dacă recomandă autorităților să evite administrarea vaccinului AstraZeneca în cazul celor cu vârsta peste 60 de ani. El ar fi răspuns DA și a menționat că țări precum Franța și  Germania iau în calcul această idee, în condițiile în care există o disponibilitate mare a vaccinurilor alternative, de tip ARN messager.

Ziarul La Stampa a modificat articolul

Contactat de agenția Reuters pentru lămuriri, oficialul Agenției Europene pentru Medicamente a spus că declarațiile sale au fost interpretate greșit și că raportul riscuri-beneficii în cazul serului AstraZeneca este unul favorabil pentru toate categoriile de vârstă, inclusiv pentru cei care au trecut de 60 de ani. Ziarul La Stampa a modificat apoi articolul.

Guvernul italian anunțase recent că va restricționa folosirea vaccinului AstraZeneca și la persoanele de peste 60 de ani, după ce un tânăr a decedat din cauza unei forme rare de coagulare a sângelui, dar ministrul Sănătății a explicat ulterior că nu se impune luarea unei astfel de decizii, precizează Europa FM.