Delegaţii ale Ucrainei, Rusiei, Turciei şi ONU discută miercuri, la Istanbul, despre reluarea livrărilor de cereale

Delegaţii ale Ucrainei şi Rusiei se vor întâlni miercuri, la Istanbul, pentru a analiza posibilitatea reluării livrărilor pe Marea Neagră a cerealelor blocate, a anunţat marţi ministrul turc al apărării Hulusi Akar.

‘Delegaţii militare ale ministerelor apărării turc, rus şi ucrainean şi o delegaţie a Naţiunilor Unite vor discuta mâine, la Istanbul, pe tema livrării în deplină siguranţă către pieţele internaţionale a cerealelor aflate în aşteptare în porturile ucrainene”, a declarat Akar într-un comunicat.

Această reuniune cvadripartită survine în contextul creşterii preţurilor produselor alimentare la nivel global, parţial din cauza invadării Ucrainei de către forţele ruse începând din 24 februarie.

Ucraina este unul dintre principalii producători mondiali de grâu şi alte cereale, dar exporturile sale au fost blocate în Marea Neagră de navele militare ruse, în timp ce minele marine plasate de Kiev constituie şi ele o problemă.

În ultimele săptămâni, Turcia, membră a NATO, şi-a multiplicat eforturile diplomatice în sprijinul reluării livrărilor de cereale.

Potrivit autorităţilor turce, 20 de vase comerciale aşteaptă în prezent în Marea Neagră şi ar putea fi încărcate rapid cu cereale ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...