Delta Văcărești se igienizează și va începe să fie păzită

Perimetrul Parcului Natural Văcăreşti – preluat de curând în administrare de Primăria Capitalei, va fi patrulat de poliţişti locali, după cum transmite primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

De asemenea, vineri, în mai multe zone din parc a avut loc o acţiune de igienizare, în urma căreia au fost încărcate şi transportate aproximativ două tone de deşeuri.

Ne ocupăm de igienizarea Parcului Văcăreşti, pe care Primăria Capitalei l-a preluat de curând în administrare. Colegi de la recent înfiinţata Administraţie a Parcului Natural Văcăreşti, împreună cu angajaţi ai ADP Sector 4 şi voluntari de la Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, au strâns deşeuri din parc, făcând curăţenie în locuri de care nu se mai ocupa nimeni de 20 de ani. E un bun început al colaborării dintre Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 şi societatea civilă”, a scris edilul general, pe Facebook.

Acesta a menţionat că de-acum înainte perimetrul parcului va fi patrulat de angajaţi de la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi de la Sectorul 4. Totodată, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti precizează că în urma acţiunii de vineri au fost igienizate zone cu deşeuri acumulate în trecut. „Au fost încărcate şi transportate aproximativ 2 tone. Zonele degradate vor fi renaturate, devenind astfel habitate pentru speciile din parc„, au scris reprezentanţii asociaţiei, pe Facebook.

Consiliul General al Capitalei a aprobat luni o hotărâre în baza căreia Primăria Capitalei se va asocia cu Administraţia Parcului Natural Văcăreşti şi cu Sectorul 4 în scopul dezvoltării de proiecte şi iniţiative comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole