Demis fiindcă 3 oameni au murit la mina Jilț, fostul director al exploatării miniere își reia funcția

Publicat: 13 oct. 2023, 20:45, de Alice Gherman, în ACTUALITATE , ? cititori
Demis fiindcă 3 oameni au murit la mina Jilț, fostul director al exploatării miniere își reia funcția

Doru Dancău, fostul director al Exploatării Miniere Jilţ de la Complexul Energetic Oltenia, unde au murit trei mineri în luna ianuarie 2023, a fost repus în funcţie de către instanţa de judecată. Dancău fusese demis după tragedie, dar a contesta decizia și a câștigat în instanță.

În România justiția e șchioapă, oarbă și defectă. O demonstrează cea mai recentă decizie a Tribunalului Gorj care a dat o sentință șocantă: să-l repună pe fostul director al Exploatării Miniere Jilţ, de la Complexul Energetic Oltenia, Doru Dancău, în funcție, deși ancheta a scos mai multe nereguli la iveală, cât Dancău a fost la conducerea exploatării miniere. În luna ianuarie, la mina Jilț, trei angajați ai carierei miniere au murit, după ce un camion a căzut de pe un pod. Atunci, Dancău a fost demis, fiind suspectat că are și el partea sa de vină în această tragedie.

Cercetările pentru ucidere din culpă în cazul accidentului care a luat viața celor trei oameni continuă, dar acum instanța gorjană a anulat măsura demiterii directorului și a mai dispus și ca administrația Complexului Energetic Oltenia să-i achite salariile restante. Totuși, hotărârea Tribunalului Gorj nu este definitivă.