Demisie în ministerul Educației

Subsecretarul de stat din ministerul Educației, Jean Badea, a demisionat din funcție.

Jean Badea este responsabil cu digitalizarea educației. Subsecretarul de stat din MEC este autorul de facto al Strategiei SmartEdu.

„Faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni eu nu am fost întrebat, am perceput lucrul acesta ca pe un mesaj. Demisia este rezultatul acestui mesaj”, a declarat pentru Edupedu.ro subsecretarul de stat din Ministerul Educației Jean Badea.

Acesta și-a dat demisia din funcție vineri, 26 februarie 2021, la 5 luni de la numire.

„Am depus vineri la Secretariatul General al Guvernului mandatul meu către prim-ministru, mandat pe care îl primisem în Guvernul Orban pentru a mă ocupa de digitalizare, acesta fiind cumva și profilul căruia corespundeam ca specializare și ca background profesional. Deși am realizat, alături de un grup de lucru, strategia pentru digitalizarea educației în formă de draft se pare că de două luni, cumva, nu știu dacă nu am mai intrat în priorități sau cel puțin până la momentul acesta nu s-a întâmplat nimic”, a spus Jean Badea.

A fost numit subsecretar de stat la Ministerul Educației pe 17 septembrie 2020. În primele 3 luni de mandat a construit, alături de 18 companii din domeniul IT și comunicații, plus 24 de organizații non-guvernamentale și câteva sute de experți implicați, proiectul de Strategie pentru digitalizarea educației – SmartEdu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...