Demisii pe bandă rulantă la Primăria Capitalei, după ancheta DNA

Mai mulți consilieri ai edilului Capitalei, Nicușor Dan, și-au dat demisia în contextul controlului efectuat de Direcţia Naţională Anticorupţie la Primăria Generală a Capitalei.

Pe listă se află inclusiv Mihai Poenaru, directorul de cabinet al lui Nicușor Dan care s-a autosuspendat. Mai precis, a cerut un concediu fără plată, potrivit Antena3.

La rândul lui, Eduard Niculușcă, prima persoană pe care Nicușor Dan a angajat-o la PMB, și-a dat demisia, renunțând la poziția de director- adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. La fel a făcut și Șerban Anghel, cel care se ocupa de tot ce însemnă audit.

În același timp, trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de ieri, 31 ianuarie, a Consiliului General al Capitalei prevăd încetarea mandatelor de consilier general, în urma demisiei, pentru Ionel – Florian Lixandru, Ionel Puşcaş şi Vasile Petrariu.

După cum se știe, recent, procurorii DNA au intrat în cabinetul Primarului General și au ridicat o serie de documente legate de angajările la cabinetul său, iar după aceea au apărut și demisiile.

 Audierile în acest caz au început săptămâna trecută. Două secretare angajate în Primăria Capitalei înainte de venirea lui Nicușor Dan au fost chemate la DNA pentru a da lămuriri, iar până la sfârșitul lunii februarie ar urma să ajungă și primarul Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...