Demonstrație de forță a Chinei, în ultimul show al armatei (VIDEO)

China şi-a prezentat marţi noile echipamente din dotarea forţelor aeriene, de la drone de supraveghere sau de atac până la aeronave pentru război electronic.

Prezentarea lor are loc pe fondul tensiunilor cu SUA şi Taiwanul şi în contextul în care Beijingul speră să finalizeze până în 2035 modernizarea forţelor sale armate. Între principalele noutăţi expuse marţi la salonul „AirShow China”, organizat la Zhuhai, în sudul ţării, se numără drona de mari dimensiuni WZ-7 (14 metri lungime), destinată misiunilor de recunoaştere şi patrulare maritimă.

Vor juca un rol major în Strâmtoarea Taiwan şi în Marea Chinei de Sud

La capitolul aeronave, China a prezentat J-16D, avion de vânătoare consacrat războiului electronic, adică exploatarea sau distrugerea emisiilor radio şi sistemelor de comunicaţie ale adversarului. Potrivit unor experţi citaţi de media chineze, acesta poate ataca instalaţii radar sau sisteme de avertizare şi comandă aeropurtate (AWACS). Atât drona, cât şi avionul de vânătoare, aflate deja în serviciu activ, „vor juca un rol major în Strâmtoarea Taiwan şi în Marea Chinei de Sud„, a declarat pentru AFP analistul militar chinez Song Zhongping.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...