Denunț la DNA: Primar din Buzău cercetat penal pentru folosirea resurselor primăriei

Publicat: 30 mai 2024, 07:15, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Denunț la DNA: Primar din Buzău cercetat penal pentru folosirea resurselor primăriei

Mai mulți locuitori ai comunei Cozieni, județul Buzău, au făcut publice acuzații grave împotriva actualului primar al localității, susținând că acesta comite infracțiuni și abuzează de relațiile sale în justiție și politică. Conform declarațiilor acestora, primarul este prieten apropiat al actualului prim-ministru, ceea ce îi conferă un sentiment de invincibilitate și îi face pe cetățeni să se teamă să depună plângeri împotriva sa.

Localnicii au declarat că primarul se comportă ca un interlop, fiind cunoscut pentru comportamentul său răzbunător și agresiv. De-a lungul timpului, mai mulți cetățeni ar fi fost chemați în biroul primarului pentru a fi certați, iar unii dintre ei ar fi fost chiar loviți. Aceștia susțin că primarul folosește bunurile și resursele primăriei în scopuri personale, cum ar fi utilizarea automobilului oficial pentru activități private.

Investigația și sesizarea către DNA

Nemulțumiți de lipsa de acțiune a autorităților locale și convinși că justiția nu își îndeplinește atribuțiile, un grup de localnici a decis să adreseze o sesizare Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Aceștia au enumerat mai multe infracțiuni suspectate, pe care le consideră a fi cel puțin de nivelul corupției medii. Printre acestea se numără utilizarea bugetului și a bunurilor primăriei în scopuri personale.

Reacția DNA

În data de 21 martie 2024, DNA a transmis competența de a rezolva sesizarea către Judecătoria Pătârlagele, considerând că acest caz nu este de competența sa și poate fi gestionat la nivel local. Această decizie a stârnit întrebări și îngrijorări în rândul cetățenilor, care se întreabă de ce DNA-ul consideră că un cumul de infracțiuni nu ar fi de competența sa și de ce justiția locală care până în prezent nu a acționat prompt.

Infracțiuni pe bandă rulantă la Cozieni

Printre acuzațiile concrete aduse primarului se numără:

  • Folosirea bugetului pentru scopuri personale: Achiziții în SEAP și utilizarea automobilului oficial în timpul liber, inclusiv pentru campania personală.

  • Folosirea bunurilor primăriei în scop personal: Utilizarea automobilului primăriei pentru activități personale, cum ar fi partidele de pescuit și cumpărăturile. O dovadă prezentată este o filmare din data de 24 februarie 2024, o zi de sâmbătă, în afara localității Cozieni, unde automobilul primăriei nu ar fi trebuit să fie folosit.

Întrebări și concluzii

Cetățenii comunei Cozieni sunt profund nemulțumiți și îngrijorați de situația din localitate. Aceștia își pun întrebări legitime despre integritatea sistemului de justiție și despre motivele pentru care autoritățile nu au acționat încă. Se așteaptă răspunsuri clare și acțiuni concrete din partea instituțiilor abilitate pentru a rezolva aceste probleme grave și pentru a restabili încrederea în justiție.