Departamentul de Stat al SUA: „Folosire cinică a oamenilor de către Moscova”

Departamentul de stat al SUA a transmis că evacuarea civililor de către rebelii susținuți de Rusia în estul Ucrainei a fost o mișcare „cinică” a Moscovei.

„Anunțuri ca acestea sunt încercări suplimentare de a ascunde prin minciuni și dezinformare că Rusia este agresorul în acest conflict”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat reporterilor în marja Conferinței de Securitate de la München, potrivit aljazeera. „Este, de asemenea, cinic și crud să folosești ființele umane ca pioni pentru a distrage atenția lumii de la faptul că Rusia își construiește forțele pentru a se pregăti pentru un atac”.

Separațiștii susținuți de ruși din estul Ucrainei au declarat că intenționează să evacueze aproximativ 700.000 de persoane în Rusia din Donețk. Majoritatea rezidenților din Donețk sunt vorbitori de rusă și mulți au primit deja cetățenia rusă. Ucraina spune că oamenii care conduc RPD nu sunt separatiști, ci mandatari ruși, ceea ce Kremlinul neagă.

Scenarii privind acțiunile armatei ruse

Operațiunea steag fals a Rusiei este mai probabilă decât invazia în Ucraina, spune Germania. Scenariul cel mai probabil pentru un atac rusesc asupra Ucrainei nu este o invazie, ci mai degrabă o operațiune cu steag fals sau o lovitură de stat, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock. „Scenariul unei invazii complete ar putea fi posibil, dar nu sunt sigură că acesta este cu adevărat cel mai probabil scenariu”, a spus ea la Conferința de Securitate de la München.

„Mi-ar fi mai teamă că scenariul cel mai probabil este un steag fals sau o lovitură de stat sau, de asemenea, alte lucruri de genul… dacă toată electricitatea va cădea aici la acest hotel, am înnebuni cu toții și am înnebuni total”, a adăugat ea, aparent făcând aluzie la un atac cibernetic sau un atac asupra infrastructurii critice a Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole