Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a încheiat un protocol de colaborare cu Instituția Prefectului – județul Satu Mare

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a semnat astăzi, 29 decembrie 2022, un protocol de colaborare cu Instituția Prefectului – județul Satu Mare (IPSM).

Evenimentul a avut loc la sediul Instituției Prefectului, în prezența reprezentanților celor două entități, secretarul de stat Gheorghe Cârciu și prefectul Radu Roca.

Prin acest protocol, DRP și IPSM își propun să consolideze cooperarea interinstituțională, care vizează derularea de proiecte și acțiuni comune destinate sprijinirii românilor din afara granițelor țării, în funcție de specificul comunităților din care fac parte.

În acest sens, printre obiectivele urmărite se numără: identificarea țărilor în care există comunități formate din cetățeni plecați de pe meleaguri sătmărene și inițierea unor activități  culturale, educative și economice care să se desfășoare în parteneriat cu comunitățile românești din afara granițelor, acordarea de sprijin membrilor familiilor rămase în țară, respectiv minori și persoane vârstnice, și atragerea mediului de afaceri și a unităților administrativ teritoriale în activități de promovare a potențialului economic al județului Satu Mare.

 „Sperăm ca prin acest parteneriat, încheiat astăzi, să susținem cât mai mulți români aflați în afara hotarelor, iar alături de colaboratorii noștri să identificăm și să agreăm modalități de realizare a activităților comune în beneficiul conaționalilor noștri”, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, reprezentanți ai Consulatului General al României la Gyula, ai Camerei de Comerț și Industrie a României, ai instituțiilor deconcentrate, primari din comunele limitrofe, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, au fost prezenți și membri ai mediului academic, de afaceri și ai clerului.

În încheierea evenimentului, Corul Inspectoratului de Jandarmi Satu Mare a susținut un concert de colinde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...