Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a organizat un grup de lucru în sprijinul românilor din diaspora

Reprezentanți ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, ai Ministerului Educației și ai Ministerului Afacerilor Externe s-au reunit, ieri, 2 februarie 2023, în cadrul unui grup de lucru constituit din instituțiile sus-menționate, referitor la Legea 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni.

Principalele subiecte dezbătute, în cadrul primei ședinte de anul acesta, au vizat metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat din România, pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, respectiv fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă, începând cu anul universitar 2017-2018.

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a salutat efortul coroborat al celor trei instituții în susținerea și apărarea drepturilor românilor care trăiesc în comunitățile istorice și diaspora. De asemenea, în context, au fost reiterate demersurile la nivelul DRP în vederea afirmării și promovării identității identității etnice, culturale, lingvistice și religioase a românilor de pretutindeni.

Componența grupului de lucru a fost reprezentată de către Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educației, Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, și Andrei Luca, director, Direcția Diplomație culturală, Educația și Știință din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Primele concluzii în urma întrevederii de astăzi au stabilit oportunitatea încheierii unui protocol de colaborare între cele trei părți în beneficiul românilor din afara granițelor țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...