Departamentul pentru Românii de Pretutindeni organizează consultări interinstituționale și cu mediul asociativ

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) invită la dialog reprezentanții instituțiilor publice și ai mediului asociativ românesc printr-o primă consultare privind documentele strategice pentru elaborarea 𝒖𝒏𝒆𝒊 𝒏𝒐𝒊 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒕𝒆𝒈𝒊𝒊 𝑵𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝑷𝒓𝒆𝒕𝒖𝒕𝒊𝒏𝒅𝒆𝒏𝒊.

𝑺𝒕𝒓𝒂𝒕𝒆𝒈𝒊𝒂 𝑵𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒂̆ 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝑷𝒓𝒆𝒕𝒖𝒕𝒊𝒏𝒅𝒆𝒏𝒊 este documentul de politici publice în care se regăsesc obiectivele, direcțiile de acțiune și măsurile previzionate pentru perioada 2023 – 2026, în sprijinul românilor de pretutindeni și adaptate la nevoile curente ale comunităților istorice și ale diasporei de mobilitate, în vederea păstrării, afirmării și promovării identității românești.
Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, va fi gazda evenimentului ce se desfășoară 𝐢̂𝐧 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟐 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐢̂𝐧 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭 𝐡𝐢𝐛𝐫𝐢𝐝 (𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐢𝐳𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞) și are ca obiectiv general dezvoltarea la nivelul DRP a unui set de instrumente de planificare strategică prin fundamentarea unei noi Strategii pentru Românii de Pretutindeni.
 Departamentul pentru Românii de Pretutindeni desfășoară la acest moment proiectul „𝑪𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 𝒔𝒕𝒓𝒂𝒕𝒆𝒈𝒊𝒄 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒅𝒆𝒛𝒗𝒐𝒍𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒊𝒏𝒇𝒓𝒂𝒔𝒕𝒓𝒖𝒄𝒕𝒖𝒓𝒊𝒊 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕𝒊𝒄𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄𝒆 𝒅𝒆𝒓𝒖𝒍𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒆 𝑫𝑹𝑷”, 𝒄𝒐𝒅 𝑺𝑰𝑷𝑶𝑪𝑨 730, 𝒄𝒐𝒅 𝑴𝒚𝑺𝑴𝑰𝑺 130070, proiect finanțat atât din fonduri europene, cât și resurse proprii.
Urmărește Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și aici https://fb.watch/gwUu2BLZNG/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...