Depozitarea cerealelor, în pericol de la 1 octombrie. Mii de firme, notificate că li se taie gazele

După un an agricol dificil, multe companii din agricultură s-au trezit acum în pericol să rămână și fără gaze, chiar și așa la prețurile exorbitante care i-au adus în sapă de lemn pe mulți. Un fermier cunoscut din Bacău, Laurențiu Baciu, susține că distribuitorul de gaz l-a anunțat că de la 1 octombrie îi reziliază contractul, iar în această situație se află și alte companii, inclusiv din alte sectoare.

Acum vreo lună de zile am primit notificare de la funizorul de gaz că de la 1 octombrie reziliază contractul de gaz metan, deoarece nu mai poate să ne pună la dispoziție gaz….(…) Am căutat să luăm legătura cu ceilați furnizori de gaz care funcționează în România, dar toți au dat același răspuns…tot ce este în rezervă se păstrează pentru populatie”, a declarat la AgroTv Laurențiu Baciu.

El spune că din informațiile pe care le are ar fi vorba de circa 60.000 de firme din diverse sectoare, care mai mult ca sigur vor fi nevoite să-și închidă activitatea.

Sigur nu vom muri de frig, ci de foame… (…) Eu foloseam gazul pentru uscarea cerealelor”, a mai spus Baciu, care a adăugat că este foarte posibil ca în cazul cerealelor ce nu pot fi uscate acestea să fie pierdute.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a atras atenția încă din luna august că marile companii consumatoare de gaze naturale nu au contracte pentru volumele de care au nevoie începând cu luna octombrie.

Citește și Expert: Porumbul va fi abandonat în toată Europa, deoarece nu va mai fi o cultură rentabilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...