Deputat PNL: „S-au adunat numeroase elemente care merg spre scoaterea AUR în afara legii”

Alianța pentru Unirea Românilor întrunește, în opinia deputatului liberal Alexandru Muraru, numeroase elemente care ar putea determina scoaterea în afara legii. Parlamentarul argumentează prin faptul că în spațiul public sunt vehiculate de către susținătorii AUR liste cu „trădători ai patriei, ce ar trebui executați” și amenințări cu moartea la adresa principalelor partide de la guvernare.

Deputatul PNL, Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei și Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, cere autorităților judiciare să ia măsuri împotriva unui reprezentant al partidului AUR, care a publicat pe Facebook o listă cu ceea ce el numește „trădători de patrie, care ar trebui executați”, dacă ar fi reintrodusă pedeapsa cu moartea.

Eu cred că asistăm la un fenomen foarte periculos. Odată cu accederea în Parlament a unui partid de factură neofascistă, eu cred că democrația românească a făcut din păcate pași înapoi, ne-am întors în timp”, a declarat Muraru la Radio France International.

Întrebat dacă AUR, partid ales democratic în Parlament, poate fi scos în afara legii, Reprezentantul Special al Guvernului a răspuns: „Din punctul meu de vedere, s-au adunat numeroase elemente care merg spre această direcție, pentru că sigur, legea este foarte clară, există anumite condiții în care un partid poate fi scos în afara legii, dar acum noi ne aflăm în fața unui cumul de factori și de acțiuni care converg spre această direcție, la mai puțin de șase luni de la accederea acestui partid politic în Parlament, ceea ce înseamnă că există circumstanțe atenuante ca acest partid să fie supus nu doar unei monitorizări, dar unei asemenea acțiuni de scoatere în afara legii”.

Alexandru Muraru apreciază că „există această tendință a exemplului de a reproduce ceea ce fac acești politicieni, simpatizanți ai acestui partid, membri ai acestui partid, în toate palierele societății, în stradă, în mediul online, în Parlamentul României, în mass-media. Deci ei sunt prezenți peste tot și impregnează în spațiul public această atmosferă de instigare la ură permanentă”.​

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole