Deputatul Dumitru Viorel Focșa acceptă decizia instanței și clarifică scandalul mediatic privind ordinul de protecție

Publicat: 15 mai 2024, 07:44, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Deputatul Dumitru Viorel Focșa acceptă decizia instanței și clarifică scandalul mediatic privind ordinul de protecție

Deputatul Dumitru Viorel Focșa a adus ultimele clarificări în cadrul unui live pe rețelele sociale, referitoare la ordinul de protecție emis împotriva sa, în urma unui apel la 112 făcut de soția sa în noaptea de 1 spre 2 mai. În intervenția sa, Focșa a declarat că instanța a decis prelungirea ordinului de restricție pentru încă o lună, deși soția sa ceruse inițial două luni.

„Este greu să fii om politic în România, pentru că ești vânat,” a declarat deputatul, subliniind dificultatea de a naviga prin astfel de situații mediatice și legale. Focșa a precizat că nu a existat niciun contact fizic sau agresiune, recunoscând doar că și-a împins fiul vitreg de 23 de ani către duș, într-o încercare de a-l ajuta să își mențină igiena personală, având în vedere problemele emoționale grave ale acestuia.

Deputatul a anunțat că nu va contesta decizia instanței, deși consideră că este nedreptățit. „Consider că nu se cade să mai continui să lupt pentru a-mi demonstra nevinovăția… voi lăsa lucrurile în mâna lui Dumnezeu,” a afirmat el. Focșa a subliniat că respectă dorința soției sale de a avea liniște și va respecta decizia instanței, chiar dacă aceasta a aprobat doar o lună de zile.

În cadrul live-ului, Focșa a menționat că a găsit un spațiu de închiriat în Constanța unde va locui temporar și că va continua să ofere suport financiar familiei, dacă va fi solicitat. Deputatul a criticat mass-media pentru modul în care a gestionat situația, invitând jurnaliștii să fie prezenți la proces pentru a se documenta corect.

„Aceasta este familia mea, e o familie normală, cu bune și cu rele,” a concluzionat Focșa, exprimându-și speranța că soția sa va înțelege necesitatea reinternării fiului lor, care suferă de un regres emoțional sever.

Focșa a încheiat live-ul cerând iertare celor pe care i-a supărat prin răspunsurile sale și reafirmându-și angajamentul de a respecta liniștea și deciziile soției sale.