Deputatul USR Emanuel Ungureanu: „Nu sunt un fanatic al vaccinării. Poate ar trebui să lăsăm cetățenii să aleagă între viață și moarte”

Publicat: 12 dec. 2021, 21:00, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Deputatul USR Emanuel Ungureanu: „Nu sunt un fanatic al vaccinării. Poate ar trebui să lăsăm cetățenii să aleagă între viață și moarte”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu spune că deși s-a vaccinat, nu este „un fanatic al vaccinării” și nu va vota niciodată un proiect de lege care introduce vaccinarea obligatorie.

Nu pot sări peste argumentul suprem al vaccinării, limitarea mortalității. Eu nu sunt un fanatic al vaccinării. Dacă ar exista un tratament dovedit mai eficient, nu m-aș vaccina, și doar să nu mai văd atâta dezbinare. Scopul certificatului ar fi, dar încă nu este, un instrument de a limita răspândirea bolii. Ideal este ca societatea să nu-l vadă ca un instrument al unui stat dornic să limiteze drepturi, ci un stat preocupat de protecția cetățenilor. Peste 50% din cetățeni sunt însă neîncrezători în vaccin și în certificatul verde, avem o neîncredere cronică în statul român. Eu sunt vaccinat cu 2 doze și trecut prin boală, familia mea este vaccinată, nu voi vota niciodată un proiect de obligativitate a vaccinării, poate ar trebui să lăsăm cetățenii să aleagă între viață și moarte, va fi selecție naturală, funcționează deja.

Vă doresc sănătate și înțelepciune să vă sfătuiți cu medicul dumneavoastră și să luați cea mai bună decizie pentru dumneavoastră și cei dragi!”, i-a scris Ungureanu, pe pagina sa de Facebook, unui internaut, potrivit stiripesurse.ro.