Descarcă aici declarația pe propria răspundere. Cine trebuie să o completeze

Începând de astăzi, au intrat în vigoare noile restricții, iar cei nevaccinați, în cazul în care doresc să iasă din casă după ora 22, vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere.

Circulația persoanelor este restricționată în intervalul 22:00 – 05:00, dar decizia nu îi vizează pe cei care au un certificat verde pentru COVID-19, fie pentru că s-au vaccinat, fie pentru că au trecut prin boală.

Declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată online, de aici Formular.sts.ro. Cei care sunt nevoiți să se deplaseze în intervalul 22:00 – 05:00 și nu au certificatul verde, trebuie să prezinte și un act de identitate, alături de declarația pe propria răspundere.

Persoanele care au un certificat verde, dobândit în urma imunizării prin vaccinare sau prin trecerea prin boală, nu mai au nevoie de declarația pe proprie răspundere, însă este necesară să aibă un act de identitate la momentul prezentării certificatului verde în caz de control al autorităților.

În cazul în care sunteți nevoiți să vă deplasați în intervalul menționat, în interes de serviciu și nu aveți un certificat verde, atunci va fi nevoie ca angajatorul să vă emită o adeverință. Astfel, persoanele care nu s-au imunizat, dar sunt nevoite să iasă din casă în timpul carantinei de noapte vor avea la dispoziție adeverința de la angajator, prin care să dovedească motivul deplasării.

Restricțiile rămân în vigoare 30 zile, dar după două săptămâni va avea loc o evaluarea a situației pandemice la nivel național.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...