Descinderi la cei care ard deșeuri periculoase: Intervenție cot la cot cu poliția

Peste 200 de jandarmi și polițiști participă, joi, la o acțiune împotriva celor suspectați că ard deșeuri periculoase. Toate acestea au loc în Sărulești, județul Călărași. La acțiune sunt prezenți ministrul Mediului, Tanczos Barna, și comisarul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că în Sărulești au loc activități ilegale de colectare și sortare a deșeurilor, în mod ilegal.

Este o localitate unde se desfășoară activități ilegale de colectare și sortare de deșeuri. Sunt foarte multe acte ilegale. Este motivul pentru care acțiunea a fost organizată de Garda de Mediu. Fără doar și poate, există rețele de crimă organizată în domeniul financiar, în domeniul colectării și sortării și aceste rețele trebuie distruse”, a spus ministrul, potrivit știripesurse.

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, la acțiune participă 180 de jandarmi, 65 de polițiști și peste 20 de comisari ai Gărzii.

Am ajuns aici în urma unor verificări de documente, de acte, vizavi de transporturi ilegale de deșeuri, transporturi ilegale de metale și de incinerare a deșeurilor. Pe lângă aceste deșeuri, găsim și multe deșeuri toxice pentru mediu, de aceea, igienizarea locațiilor respective este vitală. Autoritățile locale trebuie să înțeleagă că astfel de activități sunt ilegale și trebuie să le ducă în zona de legalității, prin amenajări specifice sau să colaboreze cu instituțiile statului”, a spus Berceanu.

Pânza freatică este puternic afectată, solul este puternic afectat, sănătatea noastră este afectată”, a mai spus șeful Gărzii de Mediu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole