Descoperire: Ciocolată veche, ascunsă în rochia țarinei Rusiei!

O mușcătură grăbită și grija de a o ascunde în mâneca rochiei…Aceste lucruri le relevă descoperirea unei bucăți de ciocolată, care la prima vedere pare ceva banal, dar de fapt e spectaculos: ciocolata e intactă de 188 ani!

Ciocolata s-a păstrat intactă timp de 118 ani, printre mătăsuri, perle și broderii aurii, din vremea Marelui Bal Mascat, organizat în Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg de țarul Nicolae al II-lea al Rusiei. Iubitoarea de dulciuri nu a fost nimeni alta decât frumoasa Mare Ducesă Ksenia Alexandrovna, sora țarului.

Circumstanțele acestei descoperiri neobișnuită și bizară au fost generate de efectele unei reconstituiri. Curatorul fondului de costume al Departamentului de Istorie a Culturii Ruse, Nina Ivanovna Tarasova, împreună cu restauratoarea Galina Georgievna Fedorova au făcut descoperirea în timpul unei intervenții de conservare a rochiei (creată pentru celebrul bal mascat din 1903), găsind buclucașa bucată de ciocolata în una dintre mânecile rochiei de bal, potrivit lmessaggero.it.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...