Descoperire despre POARTA de acces pandemic în organismul uman

O cercetare efectuată pe eşantioane de ţesut nazal prelevate chirurgical de la 23 de pacienţi, pare să fi găsit o explicaţie pentru faptul că boala COVID-19 poate provoca pierderea severă a simţului mirosului în absenţa altor simptome.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că principala poartă de acces a COVID-19 în organismul uman este nasul. Cercetătorii au realizat un studiu asupra ţesutului nazal, încercând să înțeleagă modul în care persoanele infectate cu noul coronavirus îşi pierd simţul mirosului. Studiu relevat în European Respiratory Journal. Astfel, experții au descoperit un nivel ridicat al unei enzime care ar putea constitui „punctul de intrare” al coronavirusului în celulele unei persoane infectate. Prezenţa enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ACE-2) a fost identificată în concentraţii mari doar în celulele mucoasei din epiteliul olfactiv, zona din spatele nasului unde corpul detectează mirosurile.

Virusul foloseşte într-adevăr aceste celule?

„Rezultatele sugerează că această regiune a nasului ar putea constitui locul în care coronavirusul reuşeşte să pătrundă în corp. Epiteliul olfactiv este o zonă a organismului destul de uşor de accesat de virus. Nu este situată undeva departe în corpul nostru. Iar nivelurile foarte ridicate de ACE-2 pe care le-am identificat în acel loc ar putea explica de ce este atât de uşor de contractat COVID-19”. Astfel a explicat unul dintre coautorii studiului, Mengfei Chen, de la Facultatea de Medicină a Universităţii Johns Hopkins din Statele Unite.

La rândul său, coautorul studiului, Andrew Lane, a declarat că echipa de la Johns Hopkins studiază „dacă virusul foloseşte într-adevăr aceste celule pentru a accesa şi infecta corpul”, potrivit nbcnews.com. În cazul în care acest lucru este dovedit, „este posibil să putem aborda infecţia prin terapii antivirale administrate direct în nas”.

Oamenii de știință vor ca prin noile descoperiri să poată contribui la dezvoltarea unor noi terapii contra COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...