Deșeuri din metal și plastic, oprite la granița cu Bulgaria. Cele peste 37 de tone aveau ca destinație județele Buzău și Călărași

Poliția de Frontieră Giurgiu a întors de la granița cu Bulgaria peste 37 de tone de deşeuri metalice și din plastic. Poliția a solicitat verificări din partea comisarilor de mediu. Deşeurile erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie societăţi comerciale din judeţele Buzău şi Călăraşi.

”În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetăţeni bulgari cu vârste de 40, respectiv 56 de ani.

Primul şofer transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 23.800 de kilograme deşeuri metalice, iar cel de-al doilea şofer transporta cantitatea de 13.780 de kilograme deşeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu”, se arată marţi, 21 septembrie, în comunicatul ITPF Giurgiu.

Deșeurile ar fi ajuns în județele Buzău și Călărași

În urma verificărilor efectuate, comisarii de mediu au stabilit că documentele de transfer prezentate autorităţilor de control erau incomplete.

Deşeurile erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie societăţi comerciale din judeţele Buzău şi Călăraşi.

Autorităţile de frontieră nu au permis accesul pe teritoriul României în cazul celor două mijloace de transport. Deşeurile au fost returnate societăţilor expeditoare.

Aproape 600 de tone de deșeuri, oprite doar la Giurgiu


În ultimele şase luni, poliţiştii de frontieră din PTF Giurgiu – Ruse au mai oprit intrarea în țară a 589 de tone de deşeuri.

Este vorba despre oţel, plastic, Pet-uri, aluminiu, zinc, alte materiale metalice, praf metalic şi pilitură de alamă, pilitură de fier, anvelope uzate, polistiren şi carton.

28 de şoferi bulgari, opt români şi un macedonean încercau să introducă deșeurile, fără documente complete, în ţara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...