Deșeuri din metal și plastic, oprite la granița cu Bulgaria. Cele peste 37 de tone aveau ca destinație județele Buzău și Călărași

Poliția de Frontieră Giurgiu a întors de la granița cu Bulgaria peste 37 de tone de deşeuri metalice și din plastic. Poliția a solicitat verificări din partea comisarilor de mediu. Deşeurile erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie societăţi comerciale din judeţele Buzău şi Călăraşi.

”În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetăţeni bulgari cu vârste de 40, respectiv 56 de ani.

Primul şofer transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 23.800 de kilograme deşeuri metalice, iar cel de-al doilea şofer transporta cantitatea de 13.780 de kilograme deşeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu”, se arată marţi, 21 septembrie, în comunicatul ITPF Giurgiu.

Deșeurile ar fi ajuns în județele Buzău și Călărași

În urma verificărilor efectuate, comisarii de mediu au stabilit că documentele de transfer prezentate autorităţilor de control erau incomplete.

Deşeurile erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie societăţi comerciale din judeţele Buzău şi Călăraşi.

Autorităţile de frontieră nu au permis accesul pe teritoriul României în cazul celor două mijloace de transport. Deşeurile au fost returnate societăţilor expeditoare.

Aproape 600 de tone de deșeuri, oprite doar la Giurgiu


În ultimele şase luni, poliţiştii de frontieră din PTF Giurgiu – Ruse au mai oprit intrarea în țară a 589 de tone de deşeuri.

Este vorba despre oţel, plastic, Pet-uri, aluminiu, zinc, alte materiale metalice, praf metalic şi pilitură de alamă, pilitură de fier, anvelope uzate, polistiren şi carton.

28 de şoferi bulgari, opt români şi un macedonean încercau să introducă deșeurile, fără documente complete, în ţara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...