Despre educație sexuală în școli. Părerea unui fost ministru de la Educație

Publicat: 27 iun. 2021, 23:00, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Despre educație sexuală în școli. Părerea unui fost ministru de la Educație
scoala elevi

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu spune referitor controversele legate de introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli că „acest câmp de ruină al dezbaterii naţionale pe această temă este rezultatul unor politicieni inepţi, care nu înţeleg ce naţie conduc”.

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră că dezbaterea publică pe tema educaţiei sexuale în şcoli „a mărit falia” în societate.

Fostul ministru aminteşte să în prezent educaţia sexuală face parte din programa şcolară obligatorie .

„Acest câmp de ruină al dezbaterii naţionale pe această temă este rezultatul unor politicieni inepţi, care nu înţeleg ce naţie conduc”, afirmă fostul ministru.

Întrebat, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima Tv dacă trebuie făcută educaţie sexuală în şcoală, fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu a răspuns: „Da, absolut!” .

Două elemente. Unu: astăzi, această educaţie este prevăzută în programa obligatorie. Pe asta trebuie să ne concentrăm, să ne asigurăm că mai multe conţinuturi sunt livrate copiilor. Al doilea element: din păcate, acest câmp de ruină al dezbaterii naţionale pe această temă este rezultatul unor politicieni inepţi, care nu înţeleg ce naţie conduc. Astăzi, România s-a polarizat între tinerii foarte moderni, corporatişti aşa, metaforic, care au un partid, USR-PLUS, care din păcate nu mai e partidul corporatiştilor, a devenit partidul corporatriştilor. Deci avem această franjă şi o avem pe a doua, cea a României tradiţionale. Ceea ce aceşti politicieni inepţi nu au înţeles deschizând această dezbatere este că prin modul inept prin care au dus dezbaterea publică au mărit falia între cele două. Şcoala este locul în care se întâlnesc toţi copiii României, şcoala este locul în care faliile sociale trebuie umplute, trebuie să nu mai existe. Or, ei au dus dezbaterea într-o zonă a celor care dădeau cu lingura în oală şi astăzi, oamenii normali, 99% dintre români care vor o educaţie normală pentru copiii lor, vor copiii lor să ştie anumite lucruri, nu mai sunt parte a dezbaterii şi îi auzim în spaţiul public pe cei care sunt adepţii unei hipersexualizări, foarte agresivi, şi pe alţi oameni pentru care sexul e tabu”, a afirmat Daniel Funeriu la Prima Tv.