Despre nazism cu Putin și Zelenski

De când cu războiul din Ucraina, declarațiile contradictorii – unele venite dinspre partea rusă și altele dinspre cea ucraineană, sunt, dacă putem să spunem așa, mai mult decât oricând la modă. În nimic cele două părți nu sunt de acord. Și, dacă rușii zic ceva, e clar că ucrainenii au altă variantă. Și invers.

Acum, conform serviciului de presă al Kremlinului, președintele rus, Vladimir Putin, a spus că este de datoria fiecărei țări și a fiecărui om să împiedice renașterea nazismului. Despre care se știe că a provocat multe și mari drame în diferite țări. Și, în nenumărate rânduri, rușii au subliniat că ei nu au declarat război Ucrainei, ei doar vor să scape ucrainenii și lumea de naziști.

Pe acest fond, Putin și-a felicitat compatrioții, dar a felicitat și liderii altor țări la moment de mare sărbătoare pentru Rusia: împlinirea a 77 de ani de la victoria în cel de-al doilea război mondial.

„Astăzi, datoria comună este de a preveni renașterea nazismului, care a adus atâtea suferințe oamenilor din diferite țări: este necesar să se păstreze și să se transmită posterității adevărul despre evenimentele din anii războiului, valorile spirituale comune ​​și tradițiile prieteniei fraterne”, se arată în mesaj.

Dar, Volodimir Zelenki vine cu altă variantă și acuză Rusia că este o imitatoare fanatică a regimului nazist: <<În cei doi ani de ocupație, naziștii au ucis acolo 10.000 de civili. În două luni de ocupație, Rusia a ucis 20.000 de oameni în Ucraina. (…) În Ucraina a fost organizată o reconstrucție sângeroasă a nazismului.

O repetare fanatică a acestui regim: a ideilor, a acțiunilor, a cuvintelor și a simbolurilor sale. O reproducere detaliată, maniacă a atrocităților sale și un „alibi” care se presupune că dă un scop sacru rău. O repetare a crimelor nazismului și chiar încercări de a-l depăși pe „stăpân” și a-l  scoate de pe piedestalul celui mai mare rău din istoria omenirii.

Rusia stabilește un nou record mondial pentru xenofobie, ură, rasism și număr de victime pe care le pot provoca>>. Așa că, întrebarea: unde e, de fapt, nazismul, e validă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...