Detalii despre starea de sănătate a celui mai tânăr pacient cu Covid-19 de ATI

Starea de sănătate a celui mai tânăr pacient cu coronavirus internat la Terapie Intensivă este “staționară spre bine”, spun medicii de la Spitalul Gomoiu care au mai precizat că toate organele minorului sunt afectate.

Medicii au mai precizat că înainte să aibă coronavirus copilul nu suferea de nicio afecțiune.

“Este un copil fără antecedente semnificative anterioare”, au explicat medicii de la Spitalul Gomoiu.

Copilul a ajuns la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Gomoiu după ce a suferit un sindrom mai rar numit multisistemic inflamator, o reacție inflamatorie multi-sistemică exagerată.

Minorul în vârstă de doar 9 ani și 11 luni a ajuns internat la București după ce a fost transferat de la Buzău, unde i s-a pus inițial diagnosticul prezumtiv meningo-encefalită. Inițial copilul fusese testat negativ la testul pentru coronavirus.

“Nu este intubat, momentan este stabil, staționar spre bine. Are afectare pulmonară și cardiacă, afectare multisistemică, pe toate organele. Absolut toate organele sunt afectate de această hiper-inflamație, determinată de o infecție. Este dependent de oxigen, cu mască de oxigen cu flux mic”, a declarat medicul Livia Vlădoiu, șefa Secției de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Gomoiu din București.

Sindromul micuțului este unul destul de rar cu care medicii de la Gomoiu nu s-au mai întâlnit până în prezent.

“Nu am mai avut în spitalul nostru și nu a mai fost în România, din știința noastră. Este ceva rar, în Franța au fost 70 de copii, în Statele Unite doar 30. Nu orice copil infectat cu SARS va face acest sindrom, este foarte rar. Este o reacție inflamatorie exagerată, o inflamație multi-sistemică”, a precizat medicul Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...