Detalii din dosarul „tabla lui Alexe”: Ce a spus fostul ministru la ieșirea din sediul DNA

Fostul ministru al Mediului a venit astăzi la DNA pentru a fi informat de către procurori că este urmărit penal pentru luare de mită și instigare la delapidare.

La ieșirea din sediul DNA, Costel Alexe a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, afirmând că este nevoinovat.

Voi veni ori de câte ori va fi nevoie pentru a da declaraţii. Am luat act de solicitarea domnului procuror. Îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar, pentru că sunt nevinovat”, a spus Costel Alexe.

Potrivit procurorilor, Alexe ar fi pretins în mod direct, în perioada marti-aprile 2020, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă), în valoare de 103.000 lei.

„În perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură). Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE.”, se arată în comunicatul DNA.

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, s-a prezentat joi la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a-i fi adusă la cunoștință începerea urmăririi penale pe numele lui. Liberalul este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este cercetat de DNA pentru că ar fi primit o mită ce a constat în 22 de tone de tablă. Șpaga ar fi fost livrată la firma administrată de soția acestuia.

Șpaga de 22 de tone de tablă a fost livrată la firma Corporex SRL, deținută de soția fostului ministru, Raluca-Elena Alexe, conform surselor judiciare Ziare.com.

Firma a fost înființată în 2013, are sediul în satul Pietraria, Comuna Barnova (Iasi) și are ca obiect de activtate „consultanță pentru afaceri și management”. Societatea are asociat unic, pe Raluca-Elena Alexe, soția fostului ministru al Mediului din Guvernul Orban.

„Domeniul secret al lui Alexe”

Reporter de Iași scrie despre această societate că ar fi „domeniul secret al lui Alexe”. Firma a cumpărat un complex de terenuri și clădiri în satul Sculeni, comuna Victoria (Iași), în schimbul a doar 42.000 de euro.Firma și-a deschis aici, în 2016, un punct de lucru.

„Întreagă proprietate e în plin proces de modernizare, investiția fiind de câteva sute de mii de euro. (…) În doi ani, a făcut (familia Alexe n.r.) toate amenajările la un parc tematic întins pe 4 ha, fară să spună care a fost sursa banilor.

Ministrul are cai, struți, ponei, păuni, 1.400 mp de construcții la cheie, o piscina în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătrați de pavele, grajduri, stive de lemne și hrana pentru animale, totul cifrandu-se la cel puțin 700.000 de euro, adaugați valorilor inițiale ale terenului și clădirilor”, relata Reporter de Iași.

Valoarea întregii proprietăți este evaluată la suma de 1 milion de euro.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Dl Alexe a ajuns la maturitate in clasa politica. A devenit un mare si mandru derbedeu.
    Trist ca acesti toti politicieni corupti lupta cu inversunare impotriva ta, lupta cu inversunare impotriva bunastarii tale !
    Oare ce a insemnat pentru multi dintre politicieni nostri, mandri pionieri, scoala Iliesceana si CopyPaste ?
    Vedeti doamnelor si domnilor de ce „Nu” exista bani pentru clasa muncitoare, pentru cresterea a salariului minim pe economie. Tovarasi politicieni fura cu nesimtire painea muncitorului, fura din painea copiilor si al bunicilor nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole