Detalii mai puțin știute despre vaccinul anti-Covid. Ne putem vaccina dacă nu avem asigurare medicală?

Miercuri va ajunge în România prima tranșă a vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna. Luni a ajuns în țară a patra tranșă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, vaccin cu care peste 100.000 de cadre medicale din țară s-au vaccinat până acum.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a vorbit despre lucruri mai puțin știute despre aceste vaccinuri.

Astfel, conform medicului militar, orice persoană care este pe teritoriul României și dorește să se vaccineze împotriva coronavirusului o poate face, indiferent dacă plătește asigurare medicală sau nu, potrivit Digi24.

De asemenea, dacă avem buletinul în altă localitate, medicul Valeriu Gheorghiță spune că „persoana se va programa la cel mai apropiat loc de unde locuiește sau lucrează”.

Întrebat când se vaccinează președintele Klaus Iohannis, Valeriu Gheorghiță a răspuns:

„Nu aș putea să va răspund, e decizia fiecăruia. Dorința de valorificare a acestui moment aparține fiecărei persoane. Nu trebuie să facem din actul de vaccinare un spectacol. Trebuie să fie un proces normal, care să decurgă în condiții normale. Importantă e creșterea încrederii populației în personalul medical”.

Cât despre modul în care se comunică în campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiță spune că sunt multe lucruri care trebuie îmbunătățite, în relația directă cu persoanele în vârstă sau cu boli cronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...