Deutsche Bank revine pe profit în 2020, după 6 ani de pierderi

Deutsche Bank a revenit pe profit în 2020, primul din 2014, pe fondul câștigurilor divizie sale de investiții. Profitul net atribuibil acționarilor de 113 milioane de euro vine după o pierdere de 5,7 miliarde de euro în 2019, deși analiștii se așteptau la o pierdere de aproximativ 300 de milioane de euro și pentru 2020.

Revenirea pe profit a Deutsche Bank este o victorie pentru directorul executiv Christian Sewing, care a fost promovat în 2018 pentru a relansa cel mai mare creditor din Germania, după ani de pierderi și amenzi pentru spălare de bani și rolul său în criza ipotecară de acum mai mult de 10 ani.

Deutsche Bank a pierdut în total 8,2 miliarde de euro în ultimul deceniu, iar analiștii cred că banca urmează să înregistreze din nou profit în 2021.

Deutsche Bank, ca și concurenții săi, a cunoscut un boom comercial din cauza volatilității pieței cauzate de pandemie, care a poziționat divizia de investiții a băncii ca motor de profit anul trecut.

Veniturile diviziei au crescut cu 32%, până la 9,28 miliarde în 2020, în timp ce veniturile din activitățile sale cheie de vânzări și tranzacții cu venituri fixe și valutare au crescut cu 28%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...