DEZASTRU pe plajele Vadu-Corbu în weekend-ul trecut/ ARBDD: Au fost date 50 de sancțiuni pentru campare ilegală și pentru accesul cu autovehiculele pe plajă

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării susține că în weekendul trecut a fost „dezastru” pe plajele din Vadu și Corbu, când peste 13.000 de oameni au mers în zona aflată în zonele protejate.

„Cu toate semnalele trase de inspectorii ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, mulți dintre turiștii care au luat din nou cu asalt plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia au continuat să încalce legea și regulile specifice de vizitare a unei zone costiere aflată în Rezervația Biosferei Delta Dunării”, se arată într-o postare pe Facebook a ARBDD.

Potrivit acesteia, în 18 iulie au fost estimați pe cele trei plaje aproximativ 13.200 de turiști și 2.250 de autovehicule, iar în 19 iulie au fost estimați 6.250 turiști și 1.670 autovehicule.

Au fost date 50 de sancțiuni pentru campare ilegală și pentru accesul cu autovehiculele pe plajă, în valoare totală de 13.000 lei.

„Motivația dorinței de petrecere a timpului liber în zone naturale, unde se presupune că distanțarea fizică se poate menține, nu justifică sub nici o formă un comportament agresiv față de o arie naturală protejată, o lipsă de respect pentru cei care veghează la protejarea acestor ultime zone sălbatice costiere din țara noastră”, arată ARBDD.

Activitatea intensă de pe plajele sălbatice produce pagube importante habitatelor naturale, iar zonele pe care sunt parcate autovehiculele sunt habitate Natura 2000 cu o valoare conservativă foarte mare.

„Facem încă o dată apel la turiștii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervația Biosferei Delta Dunării, să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone”, mai arată Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...