Dezvăluiri: Dedesubturile loviturii de stat din țara săracă, dar cu bogății naturale

Lovitura de stat din Guineea, una dintre cele mai sărace țări din lume, se menține în centrul atenției presei internaționale, alături de pandemia de coronavirus.

Jumătate din lume a protestat împotriva loviturii de stat militare de la Conakry, care a culminat cu arestarea președintelui Alpha Condé. Totuși, mii de oameni au ieșit pe străzile capitalei Republicii Guineea, în ciuda condamnării internaționale, pentru a-și exprima sprijinul faţă de autorii loviturii de stat”, amintește publicația portugheză Diario de Noticias.

Ca la meci

Țara de 13 milioane de locuitori, în ciuda bogăţiilor naturale, continuă să fie una dintre cele mai sărace, iar degradarea mediului economic și politic a declanșat încă o lovitură de stat în Africa, după cea din Mali”. „Junta Guineii îşi consolidează puterea prin instalarea unor guvernatori militari în provincii”, arată și Reuters. Care mai precizează că ”soldații care au preluat puterea în Guineea și-au consolidat influenţa prin instalarea ofițerilor la conducerea celor opt regiuni și a districtelor administrative ale țării”.

Liderul loviturii de stat, Mamady Doumbouya, fost ofițer în Legiunea străină franceză, a promis un guvern de tranziție al unității naționale și o „nouă eră pentru guvernare și dezvoltare economică’, dar nu a explicat încă exact ce va presupune acest lucru şi nu a dat un termen”. Presa internațională concluzionează că este, în momentul de față, interesant de urmărit „la dublu” – ce se întâmplă în Afganistan șă ce se întâmplă în Guineea – ca la meci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...