Dezvăluiri: L-a cunoscut sau nu Mircea Dinescu pe Ion Iliescu înainte de Revoluție?

Mircea Dinescu a fost invitat la o emisiune TV, în cadrul căreia a fost întrebat dacă l-a cunoscut pe Ion Iliescu înainte de Revoluţia din 1989. Răspunsul lui Dinescu a avut mai multe conotații…

Poetul Mircea Dinescu nu crede că Ion Iliescu a conspirat în 1989 pentru îndepărtarea lui Nicolae Ceauşescu şi a spus că nu l-a cunoscut pe cel care avea să devină preşedinte al României, înainte de Revoluţie. Dinescu este convins că dacă Iliescu nu ar fi apărut în timpul Revoluţie, el şi alţi participanţi ar fi fost împuşcaţi de oamenii care îi fuseseră fideli lui Nicolae Ceauşescu.

Foarte multă lume, acum, tot felul de imbecili, şi pe internet, ”Dinescule, cu Iliescu ai pus la cale”. Eu nu l-am cunoscut pe Ion Iliescu înainte de 89. Ştii de unde ştiam de el? De la Europa Liberă. Ascultam Europa Liberă în fiecare seară. La Europa Liberă se spunea că o să vină în România în locul lui Ceauşescu un activist de partid mai luminat, care a fost coleg cu Gorbaciov, ceea ce nu era adevărat, nu a fost Iliescu coleg cu Gorbaciov”, a afirmat Dinescu la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Ceauşescu nu admitea nicio disidenţă

El crede că Ion Iliescu nu a conspirat împotriva lui Ceauşescu. “Ideea că Ion Iliescu şi cu alţi oameni au conspirat este o prostie. Ceauşescu nu admitea nicio disidenţă în cadrul partidului. A fost un tip care a mârăit, mureai pur şi simplu. Iliescu nu era un om foarte curajos, bine, nu voia să moară, că se murea dacă erai în zona aia. Şi a stat pitulat la Editura Tehnică până în 89. El a apărut în 89, pe 22 decembrie, după ce am apărut noi la televizor, după o oră”, a explicat Mircea Dinescu. Poetul a spus că nu l-a cunoscut pe Ion Iliescu nici pe data de 22 decembrie.

Eu nu l-am cunoscut pe Iliescu nici pe 22 decembrie deşi mulţi imbecili pe internet sau pe Facebook spun, ”Bă, cu Iliescu ai complotat, comunistule!”. Pe 22 decembrie, după ce am apărut la televizor, ne-am trezit după o oră că ne spun unii: ”Domnilor, dăm şi de la studioul nu ştiu care, 5, unde era tovarăşul Ion Iliescu”. Pe 22 decembrie eu nu l-am văzut pe Ion Iliescu. (…) Cred că dacă nu apărea Iliescu, pe noi ne împuşcau”, a afirmat poetul participant la Revoluţie.

Chiar să ne închipuim că nimeni nu l-a regretat pe 22 decembrie?

Dinescu mai consideră că au fost mulţi care pe 22 decembrie l-au regretat pe Ceauşescu: “Să nu ne închipuim că Ceauşescu nu a fost iubit chiar de nimeni. Într-o populaţie de 22 de milioane în ‘89, în care 18 milioane trăia mediocru, unii nu atât de rău pe cât trăiesc astăzi, era o categorie de 1 milion de oameni care avea tot soiul de privilegii, gospodăriile de partid care funcţionau, lefuri foarte mari şi o duceau bine. Chiar să ne închipuim că nimeni nu l-a regretat pe 22 decembrie?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...