Dezvăluiri: Nu e transmitere comunitară, e TRANSMITERE medicală

Publicat: 20 iul. 2020, 23:11, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Dezvăluiri: Nu e transmitere comunitară, e TRANSMITERE medicală

Președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), Vasile Barbu (foto), atrage atenția că numărul crescut de cazuri covid nu este cauzat de o transmitere comunitară, ci de o transmitere medicală.

Cele mai multe infectări s-au produs în zona spitalelor și policlinicilor, susține acesta, potrivit national.ro. Medicii și asistentele nu au echipamente de protecție și nici nu respectă măsurile de protecție, a precizat Vasile Barbu pentru sursa menționată.

”Bolnavii se duceau în policlinici, stăteau înghesuiți acolo, la cozi, fără să vină cineva să organizeze lucrurile, și apoi veneau în spitale și erau testați pozitiv. Aproape toate testele la pacienții noi vin din spitale, iar foarte mulți s-au infectat chiar în unitățile sanitare. Cauza principală este că în spitale nu se respectă protocoalele de protecție. Mulți dintre medici și asistente le-ar respecta, dar nu au ce le trebuie. Am văzut că foarte multe echipamente de protecție sunt inadecvate și nu sunt nici complete. Medicii și asistentele nu poartă acea vizetă și nici ochelari, deși au contact cu pacienți în zona roșie. Și nu au pentru că nu există în spitale. În plus, merg fără echipamente de protecție în zona pacienților netestați, care se prezumă că sunt infectați. Realitatea este că personalul medical se și ferește să îmbrace echipamentele de protecție, pentru că sunt de proastă calitate. Pentru că spitalele au evitat să cumpere de la Unifarm, că erau de 10 ori mai scumpe, și au cumpărat de pe unde au găsit. Ați văzut vreun control al DSP la spitale pe tema respectării normelor de protecție? Vreo sancțiune? Nu cred”, a mai declarat președintele ANPP.

“Nu li se făcea niciun fel de tratament și, practic, erau ținuți în spital degeaba”

Oamenii care s-au externat la cerere au ieșit ca din pușcă de acolo, pentru că riscul de infecții intraspitalicești era extrem de mare, iar condițiile erau groaznice, pornind de la mâncarea proastă până la arestul sub cheie, a mai declarat Vasile Barbu.  ”Confortul era vai de mama lui, nu aveau unde să facă duș, aveau o toaletă comună, nu li se făcea niciun fel de tratament și, practic, erau ținuți în spital degeaba. Am vorbit și eu și medicii noștri colaboratori cu foarte mulți asimptomatici care au fost internați. Mulți dintre asimptomaticii internați au fost chiar medici. Unul era chiar de la Terapie Intensivă și a stat închis la Spitalul Mioveni 39 de zile, de unde nu avea voie să iasă”, a mai precizat Vasile Barbu.