Dezvăluirile lui Florin Prunea din perioada Generației de Aur: ”Jucam șeptică, ne prindea 3-4, fumam”

Florin Prunea (54 de ani) și Bogdan Stelea (55 de ani) au fost printre cei mai valoroși portari din istoria fotbalului românesc.

Cei doi au fost concurenți pe postul de portar la Cupa Mondială din 1994. Prunea a fost rezervă la meciurile contra Columbiei și Elveției, dar a apărat în victoria cu Statele Unite ale Americii, scor 1-0.

Acesta a declarat că în noaptea de dinaintea meciului s-a culcat la 4 dimineața, pentru că s-a jucat cărți cu Gică Mihali, colegul său de cameră.

”Mă cheamă dimineață. Stăteam cu Gică Mihali în cameră. Stăteam, mai jucam șeptică, ne mai prindea 3-4, mai fumam și o țigară, acum putem să spunem, știa nea Puiu și cine fumează și cine nu fumează. Jucam la ora 13 la prânz. Pe la patru m-am culcat. Dar ce fum era în cameră. Văd că vine Gabi Balint: ’Te cheamă nea Puiu în cameră’.

Mă uit la Gică, zic ’Băi, Gică, tu ești sănătos, la 4 ne-am culcat’, ’Mamă, lasă că vezi tu pe dracu!’. Am plecat, m-am dus. Când îmi spune Generalul, cheamă-l pe Mihali. ’Gică, vezi că te cheamă Generalul! Stai că vezi tu acum”. ’Cum mă cheamă?’ ’Lasă că vezi tu cum te cheamă, stai așa!’ Când a venit în cameră, ’Ce facem?’, ’Păi ce să facem, cafele, repede, multe cafele’.

Aveam un echipament pe noi, cred că avea trei kilograme. Erau 52 de grade la nivelul solului. Am picat la două meciuri la anti-dopping. Am stat trei ori jumate. L-am văzut pe Balbo că vine, ’Ce faci, mă, fratele meu?’, ’For me, no problem, my friend!’. Într-un minut a făcut, și eu am stat trei ori jumate”, a povestit Florin Prunea la Digi Sport. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...