Dezvoltatorii au investiții de un miliard de euro pe piața locuințelor din București

Dezvoltatorii de pe piața rezidențială au în curs de derulare investiții de 1 miliard de euro în proiecte de locuințe midlle & upper class, ce aduc o îmbunătățire a spațiului locuit în Capitală, conform unei analize a Bucharest Real Estate Club (BREC).

Conform datelor organizației, volumul total de investiții, pe toate sub-segmentele pieței imobiliare din București este de 3.5 miliarde euro (dintre care sectorul rezidențial – proiecte middle & upper class quality – reprezintă 1 miliard de euro), în 60 de proiecte cu livrare în perioada 2020-2023 cuprinse in analiza. Datele Agenției Naționale de Cadastru Imobiliar indică pentru 2020 un volum de vânzări rezidențiale cu 19% mai ridicat decât în 2019, în condițiile unui blocaj de două luni pe perioada stării de urgență din primăvara lui 2020.

Din analiza BREC, zona care atrage în continuare cele mai multe proiecte quality este cea de nord, cu sub-piețele Barbu Văcărescu – Floreasca, Aviației, Pipera, Băneasa, Expoziției sau Sisești – Străulești.

Principalele tendințe ale sectorului rezidențial în 2021

  • Apartamentele cu două camere rămân majoritare în mixul dezvoltărilor rezidențiale pentru segmentul de mijloc, fiind cele mai cautate si abordabile din punctul de vedere al costului de achiziție.
  • Cererea pentru case este în creștere cu 30%, însă majoritatea proiectelor se concentrează pe apartamente în zone bine urbanizate.
  • Pandemia favorizează proiectele cu facilități multiple pentru locatari: zone verzi, locuri de joacă pentru copii sau spații destinate practicării sportului în aer liber.
  • Noi tipuri de compartimentări: în condițiile migrării spre un format de lucru hibrid în perioada următoare (câteva zile de la birou și câteva zile de acasă), dezvoltatorii iau în considerare pentru noile proiecte zone delimitate pentru amenajarea unui birou, ce poate oferi un confort ridicat.
  • Noi poluri de interes: odată cu inaugurarea M5, noua linie de metrou din vestul Bucureștiului, noi proiecte potențiale ar putea fi anunțate în perioada următoare în zonă. De asemenea, o altă zonă de interes care va atrage noi investiții este cea din imediata proximitate a Autostrăzii Urbane, unde mai mulți dezvoltatori au deja proiecte în pregătire.  
  • Segmentul de lux este în plină dezvoltare, cu clienți din în ce mai sofisticați, care ajung să plătească până la 4-5.000 EUR/mp pentru proprietăți exclusiviste și ale căror venituri nu au fost afectate major de pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...