Dezvoltatorul de spații logistice P3 a semnat contracte de închiriere pentru circa 220.000 mp anul trecut

Dezvoltatorul de spații logistice și industriale P3 România a semnat, în 2020, contracte de închiriere pentru aproximativ 220.000 de metri pătrați de spații de depozitare și birouri, dintre care 55.000 mp reprezintă contracte noi si 165.000 mp prelungiri ale contractelor existente. Aceste rezultate depășesc previziunile inițiale ale companiei și evidențiază o creștere puternică a activității de leasing. În plus, dezvoltatorul a adăugat noi facilități în parcul său de pe A1.Astfel, în 2020, portofoliul P3 a crescut cu aproximativ 48%, la 6,5 milioane de metri pătrați suprafață totală închiriabilă.

„Pandemia generată de Covid-19 a adus sectorul nostru de activitate în lumina reflectoarelor, arătând lumii întregi că segmentul industrial-logistic este o componentă esențială a mecanismului care face ca societatea modernă să funcționeze. Activitatea intensă înregistrată pe parcursul anului trecut în cadrul spațiilor de depozitare, împreună cu efortul extraordinar de a reface – peste noapte –  stocurile de marfă de pe rafturile golite pe timpul zilei, înainte, dar și în timpul perioadei de lockdown, confirmă aceste afirmații. Totuși, pandemia a fost resimțită în mod diferit de fiecare industrie în parte. Pe parcursul ultimelor 12 luni am văzut companii de mari dimensiuni extinzându-și operațiunile, dar și companii mai mici ezitând cu privire la planurile de creștere sau relocare. Indiferent de situație, am rămas conectați la cerințele pieței și la nevoile chiriașilor noștri, reconfirmând angajamentul P3 de a asigura infrastructura necesară în aceste vremuri fără precedent”, spune Sînziana Pardhan, Director General P3 România.

Acord cu CFR Călători

În cea de-a doua jumătate a anului 2020, compania a semnat un acord de colaborare cu CFR Călători asigurând astfel accesul  via tren pentru personalul parcului, a inaugurat propria cantină-restaurant și a închis cea mai mare tranzacție din piața locală de real estate pe segmentul industrial, prin semnarea contractului de prelungire pentru cei 85.000 mp ocupați de retailerul Carrefour în cadrul parcului.      

Activitatea de dezvoltare rămâne unul din factorii cheie de evoluție pentru P3. În ultimele 12 luni, la nivelul grupului, P3 a finalizat construcția a 600.000 mp de depozite pentru clienți noi sau care au revenit în portofoliul companiei, precum Amazon, Mercedes-Benz, TEDi, PepsiCo, DHL și InPost. Cele mai importante proiecte de dezvoltare ale anului trecut înglobează predarea unui depozit de 190.000 mp și regim de înălțime P+3 către Amazon în localitatea Castelguglielmo din nordul Italiei, dar și demararea construcției unui depozit de 98.000 mp în regiunea Echt din Olanda, care vizează obținerea celui mai înalt nivel de certificare BREEAM – “Excepțional”. Mai mult, P3 continuă să investească în zonele industriale dezafectate și a anunțat achiziționarea unui teren de 40 de hectare în centrul orașului Ostrava, al treilea oraș ca mărime din Cehia.         

În linie cu tendințele globale, componența portofoliului P3 a continuat tranziția către operatorii din zona comerțului electronic și retail. La 31 decembrie 2020, aproximativ 30% din portofoliul P3 cuprinde clienți din retail și e-commerce. Acest aspect este în concordanță cu strategia P3 de a dezvolta spații de depozitare, în locații strategice, în imediata proximitate a centrelor urbane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole