Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a prelat controlul la Bucur Obor. Chiriile aduc bani frumoși

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat în 2011 de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, a devenit actionar majoritar al societăţii Bucur Obor, prin intermediul BO Retail Invest S.R.L, pentru o sumă de aproape 65 de milioane de lei.

În noiembrie 2021, cu ajutorul unui împrumut pus la dispoziţie de One United Properties, BO Retail Invest SRL a achiziţionat 54,4% din capitalul social al Bucur Obor SA contra sumei de 64.9 milioane lei, prețul pe acțiune fiind de 8.918 lei.  

Tranzacţia a fost finalizată în data de 8 februarie 2022, odată cu autorizarea primită de One United Properties de la Consiliul Concurenţei pentru achiziţia BO Retail Invest S.R.L., care s-a realizat la valoare nominală, după cum au precizat reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar.

În urma încheierii tranzacţiei, One United Properties deţine controlul unic direct asupra BO Retail Invest SRL, care, la rândul său, controlează pachetul majoritar de acţiuni la Bucur Obor S.A., societate listată pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Decizia dezvoltatorului de a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Bucur Obor SA se află în concordanţă cu strategia One United Properties de a creşte ponderea profiturilor din chirii în profiturile totale ale companiei”, se arată într-un comunicat al companiei.

Centrul comercial Bucur Obor din Bucureşti şi-a deschis porţile pentru locuitorii Capitalei în anul 1975. În prezent, acesta include magazine de toate dimensiunile, de la afaceri de familie până la branduri internaţionale consacrate. Compania a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în iulie 1997.

One United Properties este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România.

Compania are acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începând din 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia a atras 260 de milioane de lei pentru noi investiţii imobiliare.

Din 20 septembrie 2021, acţiunile ONE sunt incluse în indicele BET, acesta urmărind evoluţia celor mai lichide 19 companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, iar începând din 20 decembrie 2021 acestea sunt incluse în indicele FTSE Global All Cap, care urmăreşte cele mai lichide acţiuni din lume.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...