Diana Șoșoacă a primit un plic cu o ”substanță granulară” la Senat

Publicat: 27 feb. 2024, 11:18, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Diana Șoșoacă a primit un plic cu o ”substanță granulară” la Senat

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-un incident tensionat la Senat, întrucât a primit, în data de 26 februarie 2024, un plic la registratura instituției conținând o „substanță granulară”. Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a intervenit imediat pentru a evalua situația și a asigura securitatea senatorului.

Conform informațiilor furnizate de SPP, verificările preliminare au exclus prezența unui risc radiologic sau exploziv în interiorul plicului. Cu toate acestea, s-a constatat existența unei substanțe granulare, iar autoritățile au subliniat că analizele de laborator ulterioare sunt necesare pentru a determina compoziția exactă a acestei substanțe și dacă aceasta poate reprezenta vreun pericol pentru sănătate.

„SPP nu a depistat un risc radiologic sau exploziv, dar va face, la cererea senatoarei, verificări amănunțite”, se arată în comunicatul emis de SPP.

Într-un răspuns rapid la situație, senatorul Diana Șoșoacă a emis o adresă oficială în care a exprimat consimțământul său pentru efectuarea unor „analize amănunțite de laborator” de către SPP asupra trimiterii poștale pe care a primit-o.

Evenimentul a generat îngrijorare și discuții în mediul politic, iar autoritățile continuă să monitorizeze situația, iar rezultatele analizelor de laborator vor fi esențiale pentru stabilirea naturii exacte a substanței granulare și a potențialelor riscuri asociate.