Diana Șoșoacă: o balenă în decapotabilă sau cum să-ți faci reclamă ieftină

Publicat: 12 mai 2024, 23:14, de Radu Caranfil, în OPINII , ? cititori
Diana Șoșoacă: o balenă în decapotabilă sau cum să-ți faci reclamă ieftină

Vorbim, din nou, despre desene animate. Au, din păcate, un iz politic care poate descuraja copiii de la vizionare. Într-o nouă încercare disperată de a atrage atenția, Diana Șoșoacă a ieșit într-o paradă a cărnurilor puhave, de data aceasta în căușul elegant al unei decapotabile. Dar, în loc să impresioneze, a reușit doar să provoace hohote de râs și priviri nedumerite.

Imaginea unei balene în decapotabilă nu este doar o metaforă, ci o descriere fidelă a acestui moment penibil din politică. Cu toate acestea, Șoșo pare să creadă că este interesantă și admirabilă în această încercare jalnică de a-și revigora cariera politică.

Silvestru Șoșoacă, soțul la doamna (într-o exprimare de tramvai) e probabil exasperat de gesturile excentrice ale fostei sale partenere. A comentat, prin urmare, că opțiunile de promovare și comportamentul ei adolescentin sunt departe de a fi potrivite pentru un senator și devin o insultă la adresa alegătorilor. Cu toate acestea, Șoșo-mic-și-dezvoltat continuă să se comporte ca și cum ar fi starul unui show, în timp ce realitatea este că devine subiectul unei comedii ieftine și lipsite de gust.

În timp ce Șoșo se dă în decapotabilă, mulți se întreabă cine o sfătuiește și cine crede că astfel de acțiuni îi vor aduce beneficii politice. Pentru că abordarea este, sigur, neconvențională. Dar transpirațiile promoționale abundente ale vuvuzelei duc spre nicăieri.

Deci, dragii noștri, pregătiți-vă să râdeți în hohote la încercările nefericite ale unei așa-zise politiciene să se facă remarcată. Șoșo pare decisă să facă totul pentru a ne amuza. Este, aici, exact acel condiment neapărat necesar într-o campanie electorală. Dar nu în sensul în care și-ar dori Șoșo. Este doar un alt episod dintr-o mascaradă ieftină a politicii românești. Din când în când, ne vom opri pentru o secundă să chicotim împreună.

Mai pune cineva botul la giumbușlucurile tovarășei Șoșoacă?

Cei care pun botul la acest circ ieftin sunt cei care sunt predispuși să se lase manipulați de spectacolul ieftin al politicienilor fără substanță. Acești oameni pot fi cei care nu analizează critic informațiile pe care le primesc sau care sunt prea ușor impresionați de gesturile teatrale și de promisiunile goale. De asemenea, pot fi și cei care sunt tentați să susțină politicieni care își promovează interesele personale în detrimentul interesului public. Este important… bla bla… ca cetățenii să fie vigilenți… bla bla… și să-și folosească discernământul… bla bla bla… în alegerea liderilor lor politici. Bla. Bla. Bla.

Prieteni dragi… știți exact despre ce este vorba. De câtă Șoșoacă mai e nevoie?