Diana Șoșoacă și circul pregătit pentru Bruxelles: candidatura la Președinție și „mizeriile” din Parlamentul României

Publicat: 21 iun. 2024, 20:04, de Radu Caranfil, în Pamflet , ? cititori
Diana Șoșoacă și circul pregătit pentru Bruxelles: candidatura la Președinție și

Diana Șoșoacă, această figură stridentă și dezgustătoare a politicii românești, a ales să își anunțe candidatura la președinția României în fața Parlamentului European, la Bruxelles. Împreună cu băiatul care-i va cumpăra gogoși cu gem, Luis Lazarus, devenit eurodeputat pe listele formațiunii SOS România, Șoșoacă a promis să dezvăluie „mizeriile și scursurile” din Parlamentul României în fața eurodeputaților. E vorba, credem noi, de un autodenunț.

Într-o filmare postată pe contul de Facebook al lui Lazarus, Șoșoacă și-a etalat din nou stilul inconfundabil: mahalaua cu fuste ridicate în cap. Declarându-se sătulă de „mizeria” și „discriminarea” din politica românească, ea a jurat să își continue lupta din biroul său de la Bruxelles până în decembrie, înainte de a se lansa în cursa pentru președinție.

Spectacol? Să-i spunem pe nume: panaramă!

Cu o retorică demnă de un reality show cu mâncători de șeaorma, Șoșoacă a afirmat că va aduce la Bruxelles tot ce s-a întâmplat în Parlamentul României. „Am să aduc aici toate mizeriile din Parlamentul României,” a declarat ea, promițând să fie o prezență energică și combativă în forul legislativ european. Primul pas a fost făcut, de vreme ce însăși Șoșo a ajuns acolo.

Având în vedere că senatoarea-pachiderm s-a filmat în fiecare clipă a Vuvuzeliadei pe care a declanșat-o în parlament, suntem convinși că dispune de material extrem de relevant. Șoșoacă, cunoscută pentru stilul ei agresiv și vulgar, nu a ezitat să își exprime frustrarea față de colegii ei de la București, menționându-l în mod special pe George Simion și insultându-l fără rețineri.

Politica șuncilor și birourile de la Bruxelles

Într-o declarație bizară, Diana Șoșoacă a proclamat cu mândrie: „Bravo mie că sunt grasă, mă! Știți câte grase sunt aici? Bravo nouă! Sunt mândră că sunt grasă și reprezint toate grasele din lumea asta.” Pe grasele pomenite le va monitoriza scutierul călăreței Șoșo. La altceva nu ne putem aștepta de la cărătorul de rucsac al namilei. O adevărată campioană a celor ce se simt discriminați din cauza greutății, Șoșoacă a anunțat cu entuziasm că, pentru prima dată în patru ani, va avea propriul birou la Bruxelles.

Acesta este, desigur, un aspect crucial al carierei ei politice, întrucât un birou confortabil este esențial pentru a rezolva „problemele” României din inima Europei. Noi credem că birocrația europeană i-a pregătit un etaj întreg, ca să poată călări în voie. Surse de încredere ne-au relatat că, în anumite birouri, se dansează deja, la bustul gol, pe Vine Șoșoaca!

Problemele pe care trebuie să le rezolve Șoșo la Bruxelles

Diana Șoșoacă este pregătită să revoluționeze Bruxelles-ul cu ideile ei neortodoxe. Am obținut, grație unor eforturi jurnalistice de neimaginat, planul cu chestiile de rezolvat până în decembrie:

  1. Lupta cu etichetele produselor alimentare: Șoșoacă vrea să convingă Parlamentul European să introducă etichete pentru produsele alimentare care să indice gradul de „patriotism”. Astfel, fiecare iaurt, brânză sau pateu ar trebui să aibă un mic steag românesc dacă produsul conține cel puțin 50% spirit românesc. Așa că, adio, brânză franțuzească și bun venit, telemea de România cu mândrie națională!
  2. Centrul European pentru Studii Paranormale: Într-o tentativă de a aduce subiecte mai „puțin cunoscute” în discuția politică, Șoșoacă dorește să fondeze la Bruxelles Centrul European pentru Studii Paranormale, unde să se investigheze fenomenele neobișnuite din Parlamentul României. Aici, se vor examina fantomele, spiritele răutăcioase și orice alte entități misterioase care pot influența deciziile politice.
  3. Reglementarea alergăturii în Parlament: Diana Amazoana are un plan revoluționar pentru a crește eficiența în Parlamentul European: alergatul între birouri trebuie să devină obligatoriu. În acest fel, parlamentarii vor fi mai sănătoși și mai rapizi în rezolvarea problemelor legislative. Nu vor mai avea timp să se muște de nas sau să se scuipe. Se vor evita, în mod cert, cazurile de genul te agresez sexual, scroafo!
  4. Obligativitatea purcelușilor de companie: Șoșoacă a propus ca fiecare europarlamentar să adopte un purceluș de companie, pe motiv că aceste animale ar aduce un echilibru emoțional și o atmosferă prietenoasă în instituție. Astfel, purcelușii ar deveni parte integrantă a procesului legislativ, fiind prezenți la toate întâlnirile și discuțiile importante. Cu patos, Șoșo pomenește chiar și de dreptul de vot al purcelușilor! Aceștia trebuie să aibă minimum 300 de kilograme și să poarte nume românești. Dorel, Costel, Georgică.
  5. Omagiu cotidian pentru România: În fiecare dimineață, Diana va organiza o ceremonie specială în fața Parlamentului European, unde toți membrii vor trebui să servească o țuică, să cânte imnul României și să participe la o sesiune de manele despre dujmani. Această tradiție zilnică ar trebui să întărească sentimentul de solidaritate europeană prin cultura românească.
  6. Introducerea unei „taxe pe negativitate”: Pentru a combate negativitatea în discursurile politice, Șoșoacă vrea să introducă o taxă specială pe orice discurs care conține mai mult de 500 de insulte. Astfel, parlamentarii vor fi încurajați să fie pozitivi și optimiști, sau măcar să se abțină de la imprecații josnice. Sunt prevăzute chiar și niște amenzi cumplite!

Șoșoacă Președinte?

După ce va fi rezolvat toate problemele de la Bruxelles, Diana Șoșoacă plănuiește să candideze la președinția României. Împreună cu Luis Lazarus, care a completat-o în declarațiile sale cu un entuziast „Venim la președinție!„, Șoșoacă își propune să atace cea mai înaltă funcție a statului. Este o candidatură care promite să furnizeze momente memorabile, mai ales dacă se vor pune la cale confruntări televizate între candidați.

Un 5,03% dubios, proaspăt obținut

Formațiunea SOS România, fondată și condusă de Șoșoacă, a obținut un scor național de 5,03% la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Acest rezultat, obținut într-o marjă extrem de fragilă și în condițiile anulării unui număr stupefiant de voturi, a fost suficient pentru ca atât ea, cât și Luis Lazarus, să obțină mandate de eurodeputați. O performanță notabilă pentru o formațiune politică ce se bazează pe scandaluri și retorică incendiară. Și o contraperformanță de mare alertă pentru democrația pe care o mimează România, uneori cu succes.

Concluzie?

Păi… mai e nevoie de concluzii?