Digi va vinde Digi Ungaria către 4iG Plc

Grupul Digi a anunţat pe Bursa de la Bucureşti că a ajuns la un acord pentru vânzarea operaţiunilor din Ungaria către 4iG Plc. Cele două companii au încheiat un acord preliminar şi neobligatoriu pentru achiziţia Digi Ungaria şi a filialelor Invitel Ltd. şi I TV Ltd.

„Societatea doreşte să informeze investitorii şi piaţa ca, la data de 29 martie 2021, Filiala din România a Societăţii şi 4iG Plc. (4 iG Plc.), unul dintre operatorii de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, au încheiat un acord preliminar şi neobligatoriu pentru achiziţia Digi Ungaria şi a filialelor Invitel Ltd. şi I TV Ltd. În baza înţelegerii părţilor, 4iG ar urma să achiziţioneze integral participaţia Filialei din România a Societăţii în operatorul de top de pe piaţa de telecomunicaţii din Ungaria. Achiziţia ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria şi filialele sale, se va semna contractul de vânzare-cumpărare, pe baza acordului autorităţii de concurenţă”, au anunțat cei de la Digi.

Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top pe piaţa locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile şi telefonie fixă şi mobilă. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de circa 200 milioane euro şi o EBITDA ajustată de aproximativ 54 milioane euro. Grupul DIGI, care în România deține RCS&RDS, s-a judecat cu autoritățile ungare, după ce a fost respins de la participarea la licitația 5G din această țară, dar a pierdut definitiv procesul în luna februarie din acest an.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole