DIICOT a capturat o rețea de trafic de droguri în pentitenciarele din Galați Brăila și Giurgiu

Amploarea pe care a luat-o traficul de droguri a dus și la crearea unei rețele între penitenciare, drogurile impregnate pe foițe pentru țigări fiind introduse prin pachetele primite deținuți și ulterior transportate de la un penitenciar la altul de deținuții transferați pentru probleme judiciare.  

Polițiștii de la Serviciul „Antidrog” din cadrul IPJ Galați și procurorii de la DIICOT Galați au efectuat joi 22 de percheziții la penitenciarele din Galaţi, Brăila şi Giurgiu, dar şi la locuinţele altor membrii ai grupării Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, fiind aduse la audierile de la DIICOT Galați 23 de persoane, atât deținuți, cât și membri ai familiilor acestora.

La Pentitenciarul din Galați funcționa „cartierul general” al grupării de trafic de droguri și 16 dintre cele 22 de percheziții au fost efectuate la Galați pentru reținerea principalilor organizatori ai rețelei.

„În cauză s-a reținut faptul că, la sfârșitul anului 2022, într-o unitate de penitenciar a fost creată o structură infracțională specializată în introducerea în spațiile de deținere a unor importante cantități de droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive, păstrate și distribuite persoanelor private de libertate în schimbul unor importante sume de bani”, se spune în comunicatul DIICOT Galați.

Descinderile au fost efectuate de polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate – Serviciul „Antidrog” de la IPJ Galați, cu sprijinul polițiștilor de Brigada de Combatere a Crimei Organizate de la București și polițiștilor de la Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

La operațiuni au participat și ofițeri de la cele trei penitenciare. De altfel, reprezentanţii Penitenciarului Galaţi au fost cei care au sesizat organele de anchetă.

Drogurile era impregnate pe foițe de țigară și erau introduse în pachetele aduse deținuților

Potrivit anchetatorilor, „drogurile de mare risc și substanțele cu efecte psihoactive au fost impregnate în foi de hârtie şi remise persoanelor private de libertate cu ocazia vizitelor efectuate de aparținători”.

Gruparea infracțională avea și un sistem de distribuție a drogurilor între penitenciare, prin intermediul deținuților transferați pentru participarea la procese la instanțe din alte orașe din țară. „O parte importantă a drogurilor și/sau substanțelor cu efecte psihoactive introduse în mediul penitenciar a fost traficată către alte unități de deținere, prin intermediul persoanelor private de libertate care erau transferate în vederea soluționării diverselor probleme judiciare pe care la aveau în fața diferitelor instanțe din țară”, se mai precizează în comunicatul DIICOT Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...