Dimitriu propune panouri fotovoltaice la blocul fără electricitate; el spune că Nicuşor Dan caută nod în papură

Liderul consilierilor locali ai USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, îi reproşează primarului general, Nicuşor Dan, faptul că refuză să emită certificatul de urbanism pentru racordarea la energie electrică a blocului din str. Nicolae Drăgan nr. 5A, rămas de 11 luni fără electricitate.

Dimitriu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa imobilului, că edilul general „caută nod în papură”, în loc să rezolve problemele oamenilor.

Dimitriu, candidat la Primăria Sectorului 5, a menţionat că a fost în audienţă la primarul general, Nicuşor Dan. Alături de el s-au aflat senatoarea USR Anca Dragu, viceprimarul din partea USR Horia Tomescu, consilieri locali din Sectorul 5 şi consilieri generali.

„Îi mulţumesc domnului primar general că a acceptat să ne vedem, dar din păcate, mulţumirile se opresc aici, pentru că discuţia a fost una în care domnul primar ne-a spus că nu se poate. Pot înţelege argumentele juridice în momentul în care spui că ceva nu se poate, dar nu pot înţelege în momentul în care ţi se demonstrează că este legal, să continui cu ‘nu se poate’. Certificatul de urbanism pe care l-a emis primarul general este unul negativ pentru cuplarea la energie electrică, iar singurul argument din acel certificat de urbanism este legat de o hotărâre judecătorească care nu produce niciun efect pentru locuitorii de aici. Nu are nicio relevanţă. Şi acest lucru i l-am spus domnului primar general, cu argumente”, a mai declarat reprezentantul USR.

Dimitriu, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, spune că Nicuşor Dan îşi menţine convingerea conform căreia blocul din str. Nicolae Drăgan este unul ilegal.

„Şi, culmea, în cadrul discuţiei, a lăsat să se înţeleagă că înţelege aceste argumente şi, probabil că aşa este, hotărârea nu produce niciun efect. E, în această discuţie credeam că am ajuns într-un punct în care urmează să găsim şi o soluţie. Nu am găsit-o, primarul general a spus că nu o să emită niciodată certificat de urbanism, pentru că el ştie – şi aici îmi este şi greu să reproduc – el ştie că este ilegal construit acest bloc. L-am întrebat care este argumentul şi a spus că el ştie lucrul acesta, este flagrant ilegal şi o să şi demonstreze. Adică, practic, un om, un primar general, care trebuie să rezolve problemele oamenilor, să găsească soluţii la problemele oamenilor, caută nod în papură, pentru că asta a făcut primarul. Şi asta face. Caută nod în papură şi caută motive pentru care nu se poate ceva”, a spus el.

Dimitriu a subliniat că este hotărât „să se lupte” pentru locuitorii blocului din Nicolae Drăgan nr. 5A, deoarece „este anormală situaţia în care s-a ajuns”. El a menţionat că în zilele următoare va depune un nou proiect de hotărâre de consiliu local în vederea instalării de panouri fotovoltaice pe imobil, astfel încât oamenii „să aibă o fărâmă de electricitate”. Potrivit acestuia, generatorul instalat în prezent nu reuşeşte să ofere energie electrică pentru toate apartamentele şi reprezintă o soluţie temporară.

El a mai precizat că viceprimarul Horia Tomescu i-a transmis primarului general că este dispus să semneze certificatul de urbanism, în baza unei delegări temporare semnate de către edilul şef. Pe de altă parte, Nicuşor Dan nu a fost de acord nici cu această variantă.

„Vom pune toată presiunea politică pe primarul general, Nicuşor Dan, care trebuie să înveţe odată că el este pus acolo să ajute oamenii, nu să găsească modalităţi prin care să nu-i ajute”, a spus consilierul local.

Senatoarea USR de Bucureşti Anca Dragu a declarat că blocul din Nicolae Drăgan nr. 5A este „perfect legal”, cetăţeni plătesc taxe şi au proprietăţile intabulate. De asemenea, unii dintre ei au obţinut credite în baza actelor de proprietate pentru locuinţele respective.

„Este imposibil, în aceste condiţii, să afirmi, fără niciun fel de temei legal, că este vorba de o clădire ilegală şi, ca atare, locuitorii de aici nu pot fi branşaţi la energie electrică, cu atât mai mult cu cât clădirea este branşată la alte utilităţi. Ca atare, vom continua demersurile. Nu putem accepta că bucureştenii nu beneficiază de drepturile care li se cuvin. Vom discuta şi cu primăria locală şi vom continua soluţii alternative pentru producerea de energie electrică, astfel încât această situaţie să fie rezolvată cât mai curând cu putinţă. Domnul Alex Dimitriu, care este avocat, continuă şi acţiunile legale împotriva acestor decizii abuzive pe care le ia primarul Nicuşor Dan, dar noi ne vom uita şi la soluţiile alternative”, a spus ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...