Din 8 martie: Singura țară către care vor mai zbura avioanele companiei ruse Aeroflot

Publicat: 07 mart. 2022, 07:30, de Puterea.ro, în Internațional
Din 8 martie: Singura țară către care vor mai zbura avioanele companiei ruse Aeroflot

Aeroflot, transportatorul aerian emblematic al Rusiei, îşi va suspenda toate zborurile în străinătate, cu excepția celor către Belarus, începând cu 8 martie, după cum a anunţat agenția de presă TASS.

Potrivit unui comunicat al companiei, autoritatea aeriană civilă din Rusia a recomandat companiilor aeriene ruse cu aeronave închiriate în străinătate să-şi suspende zborurile de pasageri și mărfuri în străinătate începând cu 6 martie și pe cele din țări străine către Rusia începând cu 8 martie.

Organismul de supraveghere a aviaţiei din Rusia, Rossaviaţia, a declarat că a „recomandat” companiilor ruseşti care operează avioane închiriate înregistrate în afara ţării să nu mai zboare în străinătate pentru a evita confiscarea aeronavelor. Zborurile de plecare urmează să înceteze sâmbătă la ora 21:00 GMT, iar cele de sosire luni la ora 21:00 GMT, după cum a precizat Rossaviaţia.

Occidentul a impus sancţiuni drastice în sectorul transportului aerian, închizându-şi spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti şi oprind livrările de piese de schimb, în special de la Boeing şi Airbus, în urma intervenţiei militare a Rusiei în Ucraina.