Din ce în ce multe școli trec în scenariul roșu

Peste 100 de școli din România au migrat, în ultimele 24 de ore, la scenariul roșu, cel în care cursurile se desfășoară exclusiv online.

Conform ultimelor date publicate de Ministerul Educației, 654 de unităţi de învăţământ din România fac cursuri exclusiv online. În ultimele 24 de ore au migrat în scenariul roșu încă 137 de unități. 5.233 de școli sunt încă în scenariul mixt, cel în care cursurile au loc și online și față în față.

MEC precizează că dintre cele 654 de unităţi aflate în scenariul 3, 246 figurează din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 408 unităţi de învăţământ, ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Situația școlilor din România

11.769 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1
5.233 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2
654 de unităţi de învăţământ (față de 517 luni) în Scenariul 3


1 COMENTARIU

  1. Ce este interesant ca; peste 100 de școli din România au migrat, în ultimele 24 de ore, la scenariul roșu Covid-19: Dar nu exista nici o „Cerere extrem de mare” : Nici o discuție din partea autorităților pentru mesele școlare gratuite. Nu vedem copiii care s-au înscris pentru mese școlare gratuite în această toamnă. Oare de ce domnilor si doamnelor de ce atâta nepăsare. Unde sunt acei copii… care s-au înscris pentru mese școlare gratuite în această toamnă ?
    La profesori le oferim un plus venit de 2000 lei. Dar la copiii nu le oferim nici măcar o masa calda? (O parte dintre părintii al acestor copii nu mai au nici un venit , trăiesc poate dintr-un Șomaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...

Cine sunt părinții beizadelei de 19 ani care a ucis doi...

Șoferul drogat de la 2 Mai, Matei-Vlad Pascu, are 19 ani, are permis de puțin timp și provine dintr-o familie înstărită din București. Mama lui...